FC Marlene tegen Groene Ster Vlissingen gaat niet de boeken in als de meest spectaculaire wedstrijd van het seizoen. Toch waren er hoogtepunten genoeg te bekennen. Het belangrijkste was echter gewoon wat er na veertig minuten overeind stond, en dat was een zege voor de Heerhugowaarders. Een ontketende Hamdaoui, messcherpe Amrani en de meer dan efficiënte Danny Havermans waren de grondleggers van de 5-2 overwinning.

Het binnenkomen van Havermans diep in de tweede wedstrijd bleek een meesterzet. Bij zijn eerste drie balcontacten zette hij een speler vrij voor het doel, lobte hij net naast de kruising en -verreweg het belangrijkste- hij scoorde. Daarmee boorde hij alle hoop voor de Zeelanders de grond in. Groene Ster dacht immers op weg te zijn naar de 3-3, maar kreeg nu de 4-2 om de oren.

Jeroen Kossen had de thuisploeg vroeg in de eerste helft op voorsprong gezet met een bekeken schuiver. De 1-0 bleef lang gehandhaafd op de borden, totdat aanvoerder Amrani met een schitterende actie Hamdaoui vrijspeelde. De Amsterdammer toverde een schitterende goal achter doelman NIeuwenhuizen. FC Marlene liet zich daarna toch verrassen en ging met een onbevredigende 2-1 voorsprong de kleedkamer in.

Na de rust stelde de opgeleefde Tom Hofkamp zijn trouwe volgers gerust. Ook de publiekslieveling had een prachttreffer in petto voor de supporters. In de fase die volgde leunden de Heerhugowaarders op de brede schouders van doelman Rozenbeek. Hij moest de 3-2 toestaan, maar verder zou de muur niet afbreken. Zeker niet toen Havermans (4-2) gevolgd door Amrani (5-2) de wedstrijd beslisten.

Aanstaande vrijdag speelt Fc Marlene/Rootring Wijnen uit tegen Wsv Apeldoorn.