HEERHUGOWAARD - Aanstaande vrijdag speelt FC Marlène haar eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen ASV Lebo uit Amsterdam.

Vorige week werd de competitie geopend met een uitwedstrijd in Rotterdam tegen TPP. FC Marlène kwam na 14 minuten op voorsprong door een doelpunt van Nigel Wijdenbosch. Vlak voor rust kwam TPP op gelijke hoogte. Bijna de gehele tweede helft bleef de 1 – 1 stand op het scorebord staan, echter het venijn zat hem in de staart. Met nog ruim drie minuten op de klok kwam de thuisploeg op voorsprong, maar binnen de minuut maakte FC Marlène, in ondertal, middels een eigen doelpunt van TPP weer gelijk. Acht seconden voor tijd leek het toch nog fout te gaan toen TPP wegens hands van Wijdenbosch een strafschop kreeg. Deze werd echter gemist en zo vertrok de Rootring Wijnformatie dus toch met een punt weer richting Heerhugowaard.

ASV Lebo begon de competitie thuis tegen GZV Watergras en leed een verrassende nederlaag. Waar het een gemakkelijke avond leek te worden, asv Lebo stond binnen vijf minuten met 2 – 0 voor, kantelde de wedstrijd volledig. GZV Watergras kwam beter in de wedstrijd en stond bij rust alweer naast ASV LEbo, 3 – 3. Na rust was het stuivertje wisselen, GZV Watergras kwam als eerste op voorsprong, maar ASV Lebo vocht terug en leek er met nog een paar minuten te spelen met de winst vandaar te gaan. Niets was echter minder waar, want met twee treffers in de laatste twee minuten nam GZV Watergras een 6 – 5 overwinning mee naar huis. De ploeg van oud FC Marlène speler Calvin Blankendal zal dus met revanche gevoelens afreizen naar Heerhugowaard.

FC Marlène heeft inmiddels al vier officiële wedstrijden achter de rug. Voor de Bene Beker werd er twee maal goed gespeeld, maar de Belgen gingen er terecht met de beker vandoor. In de wedstrijd om de Supercup was ’t Knooppunt een maatje te groot. Deze wedstrijden hebben er in ieder geval voor gezorgd dat de deels nieuwe ploeg belangrijke ervaring heeft opgedaan en wat meer op elkaar ingespeeld is geraakt.

De wedstrijd van aanstaande vrijdag is een mooie testcase om te kijken waar de ploeg van coach Anand Jagdewsing nu staat. Voorafgaand aan FC Marlène – asv Lebo speelt Jong FC Marlène haar thuiswedstrijd tegen AC Kingdom. De ploeg van coach Carlo van der Waals beleefde vorige week in de uitwedstrijd tegen Honselersdijk een valse start en zal zich graag revancheren.

Eerstvolgende wedstrijd op vrijdag 6 oktober uit tegen ’t Knooppunt.