HEERHUGOWAARD – FC Marlène is zo goed als zeker verzekerd van weer een jaar eredivisievoetbal. In een ware thriller tegen FC Eindhoven kwam de ploeg van trainer/coach Anand Jagdewsing vandaag een puntendeling overeen. Dat beide ploegen nog moesten knokken voor de punten om nacompetitie te ontlopen was vrijdagavond in Sporthal Waardergolf duidelijk zichtbaar, want van het begin tot het eind bleef het boeiend.

Mocht FC Marlène zich op deze wedstrijd veilig spelen dan zou het tevens de laatste thuiswedstrijd van Jeroen Kossen zijn na ruim zestien jaar in het eerste team. De Heerhugowaarder gaf voorafgaand aan de wedstrijd in een interview al aan uit te kijken naar de match. "De wedstrijden tegen FC Eindhoven zijn altijd mooi. Dit seizoen zitten zij in hetzelfde schuitje als ons. Het zou mooi zijn als we het thuis kunnen afmaken”. Dat had zeker gekund, want zijn ploeg nam in de eerste helft een comfortabele voorsprong, maar gaf dat na de rust weg om vervolgens toch nog een punt uit het duel te slepen.

Op en neer
Het was een terechte eindstand na een duel dat voortdurend op en neer ging vanaf het eerste fluitsignaal. Er ontstonden direct aan beide kanten mogelijkheden maar met Peter Rozenbeek en Pieter Grimmelius (FC Eindhoven) staan er twee zeer ervaren en vooral goede doelmannen tussen de palen die in het eerste kwartier niet wensten te capituleren. Pas na een zeer sterke individuele actie van Nabil Akaazoun werd de ban gebroken en die score werd vervolgens verdubbeld door Ismael Hamdaoui. Nadat Raphinha namens de gasten had tegen gescoord bracht Stefan Dol de marge weer op twee nadat het hem eerst met de voet niet lukte kopte hij de bal achter Grimmelius. Op slag van rust kwam FC Eindhoven toch weer dichterbij nadat Hamdaoui in de doelmond hands had gemaakt en Raphinha de strafschop achter Roozenbeek schoot.

Ommekeer
Na de pauze kreeg FC Marlène vervolgens een drietal kansen om de score weer verder uit te bouwen waarbij Nigel Wijdenbosch het dichtste bij was met een bal op de paal. Hierna volgde echter een complete ommekeer. De thuisploeg werd steeds onrustiger aan de bal en FC Eindhoven dat de punten nog harder nodig heeft dan FC Marlène rook bloed. In korte tijd sloegen de Brabanders dan ook driemaal toe via achtereenvolgens Ticz, Saadouni en opnieuw Raphinha ,en stond men in plaats van twee doelpunten achter ineens twee goals voor.

Slotakkoord
Om zich veilig te spelen, weliswaar officieus, had FC Marlène minimaal een gelijkspel nodig en het slotakkoord was dan ook voor de Heerhugowaarders. Met een ferm schot van Jeroen Kossen werd de aansluiting weer gevonden, en nadat de Eindhovenaren voor de zesde keer de fout in waren gegaan door middel van een overtreding mocht Hamdaoui de eindstand op 5-5 bepalen. Hoewel nog niet helemaal definitief veilig moeten er volgende week wel hele gekke dingen gebeuren mocht FC Marlène zich niet redden. Zelf gaat de ploeg dan op bezoek bij het al lang gedegradeerde GZV Watergras en zelfs als het verliest moeten zowel FC Eindhoven als HV/Veerhuys hun duels met ruime cijfers winnen. Voor de afscheid nemende Kossen die werd uitgeroepen tot ‘man of the match’ lijkt dat geen optie. "Volgende week gaan we het gewoon afmaken, en daarna lekker een vakantie boeken”.

EREDIVISIE ZAALVOETBAL

FC Marlène – FC Eindhoven 5-5 (3-2)

1-0 Nabil Akkaazoun
2-0 Ismael Hamdaoui
2-1 Raphinha
3-1 Stefan Dol
3-2 Raphinha
3-3 Rodrigo Ticz
3-4 Oualid Saadouni
3-5 Raphinha
4-5 Jeroen Kossen
5-5 Ismael Hamdaoui

Meer foto’s zijn te bekijken via DP Sportfotografie