HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft zich vrijdagavond weten te plaatsen voor de kwartfinale van de nationale beker. In Sporthal Waardergolf won de ploeg van coach Anand Jagdewsing verdiend met 4-3 van ASV Lebo. Ismael Hamdaoui kroonde zich tot man of the match dor drie treffers voor zijn rekening te nemen.

Het was deze vrijdag een echte bekerkraker met niet altijd goed voetbal, maar volop spanning en een paar prachtige doelpunten. Na kansen over en weer in de beginfase was het Ismael Hamdaoui die halverwege de eerste helft de ban brak door de keeper te omspelen en de 1-0 aan te tekenen. Deze bleef echter niet lang op het scorebord staan want al snel was het El Morabiti die de gelijkmaker achter keeper Peter Rozenbeek kon koppen na een fraaie voorzet, achter het standbeen, vanaf rechts. Rozenbeek liet zich vlak voor de rust echter niet verrassen door Ashraf Azzouz die vanaf tien meter mocht aanleggen na een overtreding van Hakopov op Neil. Rozenbeek keerde de strafschop waardoor beide ploegen met 1-1 gingen rusten.

Kort na de pauze wist diezelfde Azzouz echter wel het net te vinden en stonden de Amsterdammers voor het eerst op voorsprong. De thuisploeg stelde echter vlot weer orde op zaken met opnieuw twee treffers van Hamdaoui waarbij de eerste een plaatje was na een knappe uitgooi van Rozenbeek. Youri Akkerman zorgde vervolgens met een vlammend schot voor een nog grotere voorsprong. Voor Lebo-coach Clavin Blankendal het sein om een meevoetballende keeper in te brengen, en dit leverde al snel resultaat op middels een treffer van Atmani. Er volgden nog een aantal spannende minuten waarin FC Marlène soms met kunst en vliegwerk overeind bleef, maar evenwel zelf ook kansen kreeg om uit te lopen. Het lukte de thuisploeg de zege over de streep te trekken en daar was routinier Jeroen Kossen na afloop opgelucht over: ,,Aan het eind gaan we toch weer paniekerig spelen, maar winnen is winnen en ik vind dat we deze ook eigenlijk wel verdiend hebben".

FC Marlène - ASV Lebo (4-3)
1-0 Ismael Hamdaoui
1-1 Zaid El Morabiti
1-2 Ashraf Azzouz
2-2 Ismael Hamdaoui
3-2 Ismael Hamdaoui
4-2 Youri Akkerman
4-3 Brahim Atmani