HEERHUGOWAARD - Na een vrij weekend vanwege interlandverplichtingen voor het Nederlands Zaalvoetbalteam is er komende vrijdag weer een compleet programma in de Eredivisie zaalvoetbal. En dus komt ook FC Marléne weer in actie. In eigen huis treft de ploeg van coach Carlo van der Waals een oude bekende, FCK De Hommel.

De Brabantse formatie was in het verleden een grootmacht in het vaderlandse zaalvoetbal en werd driemaal landskampioen. Duels tussen FC Marlène en FCK De Hommel stonden dan ook steevast garant voor spektakel. Na twee jaar op een lager niveau te hebben geacteerd is de Bossche formatie dit seizoen weer terug op het hoogste niveau. Met negen punten uit vijf duels en een voorlopige vierde plaats is duidelijk wat de ambities zijn van de ploeg en dat is het behalen van de play-offs.

Hetzelfde geldt uiteraard voor FC Marlène al verloopt het seizoen nog wisselvallig met twee overwinningen, een gelijkspel en twee nederlagen. De Heerhugowaardse zaalvoetballers staan drie plaatsen onder FCK De Hommel, al is het verschil slechts twee punten. De competitie is nog lang maar een overwinning is voor beide ploegen essentieel om mee te doen in de race voor de bovenste vier plaatsen, en dus lijken alle ingrediënten aanwezig voor een spannend duel.

Het duel FC Marlène - FCK De Hommel begint komende vrijdag 1 november om 21.30 uur in de Waardergolf.

Voorafgaand aan het duel komen ook de beloften van FC Marlène in actie. De ploeg van coach Raoel Polnaja is sinds verleden week van de nul af en wil die lijn doortrekken tegen hekkensluiter ONR uit Roden. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

VRIJDAG 1 NOVEMBER

19.30 uur: Jong FC Marlène - ONR
21.30 uur: FC Marlène - FCK De Hommel