HEERHUGOWAARD - FC Marlène sluit komende vrijdag de voetbaljaargang 2019 af met een thuiswedstrijd tegen Tigers Roermond. De ploeg van coach Carlo van der Waals ontvangt de Limburgers om 21.30 uur in De Waardergolf. Voorafgaand aan het duel komt ook Jong FC Marlène in actie.

Wil FC Marlène met een goed gevoel de winterstop ingaan dan zal er vrijdag gewonnen moeten worden van Tigers Roermond. De Heerhugowaardse formatie speelt een wisselvallig seizoen en is nog ver verwijderd van de uiteindelijke doelstelling, een plek bij de eerste vier die recht geeft op deelname aan de play-offs. De genoemde wisselvalligheid kwam verleden week weer tot uiting bij Futsal Apeldoorn waar FC Marlène een voorsprong weggaf en met lege handen terugkeerde. Met een achtste plaats en elf punten uit negen wedstrijden kan men in Heerhugowaard dan ook onmogelijk tevreden zijn.

Veel liever had men op de plaats gestaan waar Tigers Roermond op dit moment bivakkeert want de Limburgers draaien een uitstekend seizoen. Met een vijfde plaats en slechts drie punten achterstand op koploper ASV Lebo doet men nog volop mee om de prijzen.

FC Marlène is na vrijdag een ruime maand vrij en treft dan in het nieuwe jaar op 17 januari HV Veerhuys. Het moge duidelijk zijn dat de komende twee wedstrijden tegen de nummers vijf (Tigers Roermond) en zes (HV Veerhuys) cruciaal zijn voor het verdere verloop van de competitie en het behalen van de doelstelling.

Ook voor Jong FC Marlène staat vrijdag de laatste wedstrijd van 2019 op het programma. De ploeg die voorlaatste staat in de 1e Divisie met zes punten uit negen duels ontvangt dan middenmoter ZVV Urk en een overwinning is dan ook zeer welkom. Jong FC Marlène en ZVV Urk trappen om 19.30 uur af in de Waardergolf.

Vrijdag 13-12-2019:

19.30 uur: Jong FC Marlène - ZVV Urk
21.30 uur: FC Marlène - Tigers Roermond