HEERHUGOWAARD - Komende vrijdag staat er weer een mooi avondje Eredivisie Zaalvoetbal te wachten in De Waardergolf als FC Marlène thuis speelt tegen ZVV Volendam. Het wordt een duel tussen de nummers negen en tien van de eredivisie en dat is geen positie die strookt met de ambities van beide clubs.

Voor FC Marlène is het een wisselvallig seizoen en de laatste vier wedstrijden werden al niet meer gewonnen. Toch heeft de ploeg van coach Carlo van der Waals wel wat moraal gekregen uit het laatste duel, twee weken geleden bij het sterke FC Eindhoven. Ondanks het feit dat er een 0-2 voorsprong werd weggeven werd er met prima spel toch een 4-4 gelijkspel behaald. De Heerhugowaardse formatie weet dat er na de komende weken enkele cruciale wedstrijden aankomen om weer richting de begeerde top vier toe te kruipen.

ZVV Volendam, inmiddels voor het derde jaar eredivisionist heeft het de laatste weken ook moeilijk na een toch aardige competitiestart. De laatste twee wedstrijden gingen verloren en afgelopen weekend werd de ploeg van coach Hjalmar Hoekema ook nog eens uitgeschakeld door eerstedivisionist Zeemacht, mede door een groot aantal blessures in de selectie.

Het duel FC Marlène-ZVV Volendam begint komende vrijdag 22 november om 21.30 uur in De Waardergolf. Voorafgaand komt ook Jong FC Marlène in actie. Zij ontvangen om 19.30 uur LTC Assen.