Er waren jaren dat de Heerhugowaarders er niet bij stil hoefden te staan, maar dat er bij wijze van spreke een abonnement op de halve finale van de beker bestond. De zesvoudig bekerwinnaar lag er vorig seizoen echter vroeg in het toernooi uit. In de kwartfinale tegen White Stones waren de verwachtingen dan ook hoog. Qua spel werden die niet waar gemaakt, qua uitslag wel. Door met 3-7 te winnen in de van TL-licht vergeven de Meent in Alkmaar staat de Rootring Wijnen formatie begin februari bij de laatste vier.

White Stones bood niet onverdienstelijk partij, maar telkens als de blauwhemden gas gaven liepen ze weer weg bij de thuisploeg. Vooral in de beginfase bleek wel het verschil in klasse, toen FC Marlene wel vijf open kansen kreeg. Toen waren de Egmonders echter nog fris genoeg om de aanvalsgolven af te stoppen. Na de openingstreffer van Amrani pikte Mitchel Swart zelfs een doelpuntje mee en zette de Stones op 1-1. Via Jordy Cretier en Issy Hamdaoui werd het verschil echter weer twee. Ondanks slordige fases van Heerhugowaardse zijde zou het daarna nooit meer echt in gevaar komen. Kolderiek was nog wel de aftrap na de 1-3 van Hamdaoui. Binnen tien seconden na zijn treffer lag de 2-3 al weer binnen. Tom Hofkamp herstelde nauwelijks twintig seconden later de voorsprong weer.

Ook na de pauze was het Hofkamp die het net vond. Hij zorgde voor de 3-5 en 3-6 en maakte daarmee de score van Schut onschadelijk. Faisel Melah zorgde voor het slotakkoord: 3-7. Na het fluitsignaal verrichtte Zakaria Amrani de loting voor de halve finale. Hij bezorgde zijn team een thuiswedstrijd tegen Eindhoven. De andere partij gaat tussen Hovocubo en 't Knooppunt.


Aanstaande vrijdag speelt FC Marlene tegen Lebo Vastgoed uit Amsterdam.