HEERHUGOWAARD – In de Eredivisie Zaalvoetbal heeft FC Marlène niet weten te stunten tegen de nummer twee in de stand, ZVV ’t Knooppunt. Ondanks een 2-1 voorsprong bij rust ging de Heerhugowaardse formatie van coach Anand Jagdewsing met 2-3 onderuit.

Voor de thuisploeg een bittere pil omdat het met name in de eerste helft uitstekend zaalvoetbal liet zien. Het verschil op de ranglijst was niet waarneembaar op de vloer van Sporthal Waardergolf. Sterker, FC Marlène had ronduit het betere van het spel en de voorsprong bij rust was dan ook alleszins terecht. Vanuit een prachtige aanval waarbij Jeroen Kossen met een fraaie pass Nigel Wijdenbosch kon bereiken kwam men op een 1-0 voorsprong. Via Adil Zouthane kwam ’t Knooppunt weliswaar op gelijke hoogte, maar Marlène bleef de Amsterdammers onder druk zetten en dat leidde tot een hernieuwde voorsprong. Nadat Ismael El Hamdaoui werd gevloerd schoot Jordy Cretier vanuit een tien meter trap de 2-1 binnen.

De thuisploeg kon het niveau van de eerste helft echter na de pauze niet voortzetten doordat de gasten de druk gingen opvoeren. Met een vlammend schot zorgde Ismail Ouaddouh voor de gelijkmaker en het was Jamal El Ghannouti die even later keeper Peter Rozenbeek voor een derde maal passeerde daarmee ’t Knooppunt voor het eerst op een voorsprong zettend. Nog heel even mocht de thuisploeg hopen op een gelijk spel, maar Kossen miste een opgelegde kans bij de tweede paal waardoor de thuisploeg met lege handen bleef. Doelpuntenmaker Jordy Cretier was na afloop kort en duidelijk in zijn oordeel: ,, De eerste helft was prima, maar na de rust hebben we te weinig gebracht. Daardoor zat het er niet meer in”.

FC Marlène 2
Eerder op avond trof ook FC Marlène 2 ’t Knooppunt als tegenstander. In de 1e Divisie speelde de ploeg van coach Carlo van der Waals met 2-2 gelijk na een 1-1 ruststand. De thuisploeg kwam op voorsprong nadat een schot van Rodney de Bonte van richting werd veranderd, maar even later moest diezelfde De Bonte aan de noodrem trekken met een rode kaart tot gevolg. Na de gelijkmaker kort voor rust nam ’t Knooppunt 2 na de pauze een voorsprong, maar geheel terecht wist de thuisploeg in de slotfase toch nog gelijk te maken. Van der Waals kon na aflopen wel leven met het gelijke spel: ,, Een terechte uitslag tegen gewoon een hele goede ploeg. Wij missen weliswaar twee tien meter trappen, maar zij schieten weer een aantal malen op de paal. Al met al is dit dus een prima uitslag”.