HEERHUGHOWAARD - Na tien winstpartijen op rij, werd FC Marlene afgelopen vrijdag verslagen door FC Eindhoven. Het uitbundige juichen van de Eindhovenaren zei na afloop genoeg. Deze had ook naar de Heerhugowaarders moeten gaan. FC Marlene raakte echter vaker het houtwerk dan dat ze het net liet bollen. Eindhoven was daarin zorgvuldiger. Daardoor dropen de Noord-Hollanders met een 3-5 verlies af naar de kleedkamer.

Hoe twee weken tijd kan verschillen. In de halve finale van de KNVB-beker scoorde FC Marlene nog een dikke overwinning. Nu waren de zaken op het scorebord omgedraaid. Dankzij een aantal messcherpe momenten scoorde Eindhoven er twee meer. Daar zat nu net het verschil tussen de competitiewedstrijd en de bekerstrijd. FC Marlene miste de absolute concentratie om Eindhoven pijn te doen.

De tegenstander schoot uit de startblokken. Een diepe bal werd handig omgezet in een kans. Jordany kwam stuitte echter op Rozenbeek. Aan de andere kant raakte Kossen met een bekeken schot de paal. Hij zou de eerste van vier spelers zijn die het houtwerk raakte in de eerste helft. Eindhoven was vooral gevaarlijk via Jordany, maar het was Bouyazan die de 0-1 verzorgde. Een ingestudeerde vrije trap betekende de openingstreffer. Niet veel later werd de 0-2 binnenlopen bij de tweede paal. De thuisploeg moest nu volle bak, maar dat lukte maar moeizaam. Vlak voor rust kreeg het toch waar het op hoopte. De 1-2, via Tom Hofkamp.

Uit de kleedkamer gekomen, was de opdracht duidelijk. Geduld houden, scherper en toewerken naar de gelijkmaker. Prima plan, maar zonder succes. Na tien minuten keek de ploeg van Anouk Roest namelijk tegen een 1-4 achterstand aan. Tegen een topploeg als Eindhoven nauwelijks te overkomen. Behalve als Hofkamp het op zijn heupen heeft. Het 'kanon' schoof van grote afstand met rechts en links twee treffers binnen: 3-4. In een wanhoopspoging zette de Heerhugowaarders alle spelers op de helft van de tegenstander. Daar profiteerde Eindhoven van door het leg net te vullen: 3-5.