HOORN - FC Marlène heeft vrijdagavond een zeer belangrijke zege behaald op bezoek bij HV/Veerhuys. Beide ploegen speelden dit seizoen voor het eerst tegen elkaar in een competitie die nu halverwege is. Naast de 3-6 zege voor de equipe van Carlo van der Waals was men bij de Heerhugowaardse formatie ook zeer verheugd over de rentree van Stefan Dol die na lang blessureleed zijn eerste minuten mocht maken.


Dol raakte in de voorbereiding van dit seizoen geblesseerd op het veld bij zijn club VVS '46 en na enkele weken gips en een lange revalidatie kwam hij vrijdag het veld in op het moment dat zijn ploeg al een 0-2 voorsprong genomen had. Felix Verhaar had na tien minuten de score geopend en die werd even later verdubbeld door Nabil Akaazoun. De Heerhugowaarders mochten met die stand niet klagen want zo mikte Younes Darri namens Veerhuys op de paal en liet ook keeper Peter Rozenbeek zich weer gelden met enkele knappe reddingen.

Na de rust ging het rap. Aanvoerder Aram Hakopov bracht de spanning terug maar net zo snel wist Akaazoun de marge weer op twee te brengen en werd de score nog verder uitgebreid door Ilias Bouzit. Toch wordt het weer spannend als Darri binnen drie minuten tweemaal scoort. In de slotfase stelt FC Marlene echter orde op zaken. Dol luistert zijn rentree bij met een assist op Ouaddouh en uiteindelijk is het de derde treffer van Akaazoun die de eindstand op 3-6 bepaald.