HEERHUGOWAARD - FC Marlène 2 komt ook komend seizoen uit in de 1e Divisie van het zaalvoetbal. Vrijdagavond wonnen de reserves van de Heerhugowaarders met 2-0 van topklasser ZVV Vrone, en dat was voldoende om de eerdere 3-2 nederlaag weg te poetsen.

De zege, die pas laat tot stand kwam, was een enorme opluchting voor de ploeg na een moeizaam seizoen. Met de nodige spelerswisselingen, door een blessuregolf bij het 1e, moest men regelmatig spelers afstaan, en de ploeg kwam nooit uit de onderste regionen van de 1e Divisie. Na het gedwongen vertrek van beide trainers en enkele spelers die zich terugtrokken werden de honneurs waargenomen door Saïd Ajouaau en Ferdinand Hofland, die daarbij een beroep deden op de succesvolle Onder 19 ploeg van de Heerhugowaarders.

Mede dankzij hun inbreng werd in de promotie/degradatiewedstrijd tegen ZVV Vrone toch nog het vege lijf gered, al kostte dat de nodige moeite. In een razend spannend duel bleef het tot vier minuten voor tijd 0-0 staan en dat was voor FC Marlène niet genoeg na de eerdere 3-2 nederlaag in Sint Pancras. Kansen waren er evenwel genoeg aan beide kanten. Zo hadden het lobje van aanvoerder Floris Kemps (net naast) en de pegel van Robbie Heus (lat) zeker meer verdiend. Aan de andere kant raakte ook Vrone paal en lat via Eelke de Graaf en Maarten Kraak. Een tegenvaller voor FC Marlène was het al vroegtijdig uitvallen van keeper Mika Spigt, doch diens vervanger, de jonge Mats Tromp, hield overtuigend de nul.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd FC Marlène 2 wel steeds sterker, maar de gasten hadden in keeper Dennis Konijn hun uitblinker. Toch moest hij zich vier minuten voor tijd gewonnen geven, want na een vlotte aanval tussen Max Heuperman en Steije Kee scoorde laatstgenoemde van dichtbij. Een verlenging leek in het verschiet, maar een minuut later was het uitgerekend Konijn die een schot niet onder controle kreeg en onder zich door liet glippen: 2-0. Het betekende de beslissing en dus een langer verblijf van FC Marlène 2 in de 1e Divisie.

Foto's: DP Sportfotografie