HEERHUGOWAARD – FC Marlène heeft de reguliere competitie afgesloten met een gelijkspel. In eigen huis deelde de ploeg de punten met ZVV Volendam, 5-5.

Het treffen in de Waardergolf was er één zonder belangen. Waar Marlène al zeker was van een plek in de play-offs, had Volendam zich al lang en breed verzekerd van een langer verblijf in de Eredivisie. ‘Het was een wedstrijd zonder spanning voor beide ploegen en dat merkte je. Er werd ontspannen gevoetbald en er werden geen risico’s genomen’, aldus Peter Rozenbeek. Tevens vermaakten Mo Attaibi, Stefan Dol, Ismael Hamdaoui en Iliass Bouzit het publiek af en toe met hoogstandjes.

Het was Stefan Dol die de score in het voordeel van Marlène wist te openen. In de laatste twee minuten voor rust boog Volendam de achterstand echter om in een voorsprong. Na de pauze betekende een eigen doelpunt de 2-2, maar al snel namen de gasten weer de leiding.

Nadat Stefan Dol de 3-3 scoorde kwamen de Volendammers nog tweemaal op voorsprong. Marlène deed via Nabil Akaazoun en Mo Attaibi beide keren iets terug waardoor het duel in een 5-5 gelijkspel eindigde. Rozenbeek: ‘Het belangrijkste is dat we de wedstrijd zonder kleerscheuren door zijn gekomen.’

Door het gelijkspel gaat FC Marlène als nummer 4 de play-offs in. Op vrijdag 26 april begint het in de eerste ronde in eigen huis aan het tweeluik met FC Eindhoven.