HEERHUGOWAARD - In een tot dusverre wisselvallig seizoen heeft FC Marlène de voetbaljaargang 2022 afgesloten met een vijfde plaats door een nipte overwinning op RKAV Volendam: 3-2.


De Heerhugowaardse zaalvoetbalgrootmacht was nog net niet geheel zeker van deelname aan de kampioenspoule waarvoor de acht beste ploegen van de Eredivisie zich plaatsen en had eigenlijk nog een puntje nodig. De ploeg van Jeroen de Groot toonde in de laatste weken regelmatig een groot contrast en blijkt dit seizoen wisselvallig. In de laatste vier wedstrijden werd er bijvoorbeeld met ruime cijfers gewonnen van Groene Ster (11-1) en HV Veerhuys (8-3), maar werden er ook ongekend grote nederlagen geleden bij Hovocubo (7-0) en Tigers Roermond (12-4).

Tegen RKAV Volendam van coach Hjalmar Hoekema, dat zich dit seizoen niet wist te plaatsen voor de kampioenspoule, moest het dan nog eenmaal gebeuren voor FC Marlène. De start was veelbelovend toen Younes Daari op knappe wijze de 1-0 binnen schoot, maar slordigheden zorgden ervoor dat de thuisploeg nooit echt afstand kon nemen. Na de gelijkmaker van Tim Taylor wist Stefan Dol echter wel voor een voorsprong bij rust te zorgen.

In de tweede helft kwamen de Volendammers opnieuw op gelijke hoogte via aanvoerder Robin Kwakman. Het opmerkelijkste moment van de wedstrijd was echter een duel tussen aanvoerder Amir Molkârâi en Finn Berk. Hoekema was verbolgen over de actie van Berk, die geel kreeg, en wilde hem wisselen, maar Berk weigerde naar de kant te komen waarna Hoekema de arbitrage vroeg om zijn speler een tweede gele kaart te geven. Berk koos eieren voor zijn geld en verliet de zaal zelf richting kleedkamer. Hij maakte vervolgens niet meer mee dat Mo Darri vlak voor tijd de winnende achter keeper Bakker schoot. Met een meevoetballende keeper probeerde RKAV Volendam nog het tij te keren, doch het bleef bij 3-2.

FC Marlène - RKAV Volendam 3-2 (2-1)

5. Younes Daari 1-0
10. Tim Taylor 1-1
19. Stefan Dol 2-1
32. Robin Kwakman 2-2
40. Mo Darri 3-2

Foto's: Sander Kaaij Fotografie

FC Marlène 2
Het tweede team van FC Marlène, uitkomend in de 1e Divisie, sluit de eerste helft van de competitie af op een zevende plaats. De ploeg van Edward van Gils en Raoul Polnaja eindigde 2022 met een gelijkspel tegen HZV/Het Vennewater. Zowel de eerste als tweede helft waren in evenwicht. Door een eigen doelpunt van Jilani Helder kwam de thuisploeg op voorprong, maar dezelfde Helder liet ook de 1-1 aantekenen. Na de rust bracht Issam Darri de Heerhugowaarders op voorsprong, maar kort hierna wist ruben Bugter een punt te redden voor de gasten uit Heiloo.