HEERHUGOWAARD – In eigen huis nam FC Marlène het afgelopen vrijdagavond op tegen mede koploper FC Eindhoven. Beide teams kenden een sterke competitiestart. Afgelopen vrijdag behield Marlène de ongeslagen status door de Eindhovense opponent te verslaan, 6-4.

Zowel FC Marlène als FC Eindhoven wisten de eerste vier competitieduels te winnen. Het zorgde ervoor dat het treffen tussen de zaalvoetbalteams als een topper kon worden beschouwd. De thuisploeg greep in een doelpuntrijk duel de zege. ‘Het was een zware wedstrijd die gelijk op ging. We hebben het goed gedaan’, zei Peter Rozenbeek na afloop. ‘Vooral Mo Attaibi en Stefan Dol blonken uit. Het is alleen vervelend dat de winst een nare bijsmaak heeft.’ doelde de sluitpost op de blessure die Iliass Bouzit na rust opliep.

In Heerhugowaard opende Dol de score, waarna FC Eindhoven nog voor rust tweemaal (Zerouali en Martinus) tot scoren kwam. In het tweede bedrijf kwamen Dol, Attaibi (3x) en Nigel Wijdenbosch tot scoren. Namens de bezoekers troffen Van den Eijnden en Saadouni doel. ‘Dit is wel een mooie start. We zijn ons ook wel bewust dat dit goed is, het is prettig voor het vertrouwen’, vervolgde de doelman. ‘Maar we moeten steeds blijven werken aan verbetering. Want de wedstrijden aan het einde van de rit zijn belangrijker.’

FC Marlène – FC Eindhoven 6-4 (1-2)
1-0 Stefan Dol, 1-1 Mouhcine Zerouali, 1-2 Jordany Martinus, 2-2 Stefan Dol, 3-2 Mo Attaibi, 3-3 Dennis van den Eijnden, 4-3 Mo Attaibi, 4-4 Oualid Saadouni, 5-4 Mo Attaibi, 6-4 Nigel Wijdenbosch.

Punt voor reserves FC Marlène
Het tweede elftal van FC Marlène kende een wisselvallige seizoensstart. Het won eenmaal, speelde tweemaal gelijk en leed één nederlaag. Afgelopen vrijdagavond deelde de ploeg de punten met Futsal Winsum. Nadat de bezoekers op 0-1 waren gekomen zorgden Colin Kamp en Ezra Rhebok voor een 2-1 ruststand. In het tweede bedrijf trof Hicham Ziyech doel, waarna Winsum terug kwam tot 3-3.