HEERHUGOWAARD – Met drie opeenvolgende overwinningen heeft FC Marlène stappen gezet in de ontwikkeling. De Heerhugowaarders bewijzen hiermee te blijven groeien en dat werpt zijn vruchten af. Op de ranglijst staat de ploeg inmiddels in de middenmoot, en heeft een gat geslagen met de onderste plaatsen.

De wedstrijd tegen Watergras van vorig weekend was een voorbeeld van de vorm van de ploeg. Waar de eerste tien minuten te weinig ‘drive’ zichtbaar was, pakte de ploeg het vervolgens op en wist een 9-3 overwinning neer te zetten. De ruime winstpartij op de hekkensluiter tekent de ontwikkeling. “We hebben een jonge ploeg en ik zie en merk dat we wekelijks groeien als ploeg” vertelt Ismael Hamdaoui.

De behendige zaalvoetballer mag een ervaren speler genoemd worden. Als een natuurlijk leider ziet hij zichzelf echter niet. “Ik ben geen type speler die een team op sleeptouw neemt, maar ik probeer hier en daar wel Anand (Jagdewsing, red.) te helpen en een beetje met de jongelingen te praten” vertelt Hamdaoui. “We hebben een hele slimme tactische trainer die iedereen optimaal laat presteren. Elke week gaat het beter en zie je het vertrouwen groeien”.

Open wedstrijd
Komende vrijdagavond sluit FC Marlène het kalenderjaar 2017 af met een uitwedstrijd tegen Groene Ster dat één plaats hoger staat. “Het word een hele moeilijke en open wedstrijd. Wij moeten gewoon een voorsprong zien te pakken en proberen te counteren” blikt Hamdaoui vooruit. In deze wedstrijd is de ervaring en de kwaliteit die de behendige zaalvoetballer met zich meebrengt een belangrijke factor. “Ik doe gewoon mijn best om te scoren en voorop in de strijd te gaan” vervolgt de speler.