HEERHUGOWAARD – Directe concurrenten WSV/FSG Academy en FC Eindhoven wonnen en voerden zo de druk op bij FC Marlène. De Heerhugowaarders wisten het thuisduel met Groene Ster te winnen waardoor het op de negende plaats blijft, 4-1.

De directe concurrenten WSV/FSG Academy en FC Eindhoven wonnen weliswaar waardoor de voorsprong op twee punten blijft, maar het gat met de ploegen boven zich werd verkleint door FC Marlène, dat tegen Groene Ster met 4-1 zegevierde.

In het eerste bedrijf nam FC Marlène via Danny Havermans de leiding tegen de ploeg uit Vlissingen. Enkele minuten later trokken de bezoekers de stand alweer gelijk. Na een opstootje waarbij Ismael Hamdaoui en een speler van Groene Ster met een rode kaart voortijdig naar de kant moesten scoorde Jeroen Kossen in de zoemer de 2-1 waardoor de Heerhugowaarders met een voorsprong gingen rusten. In het tweede bedrijf bracht Nabil Akaazoun zijn ploeg in veilige haven, 4-1.

,,Een zwaar bevochten overwinning" zei Nigel Wijdenbosch na afloop. ,,We hebben veel kansen gemist en als je die eerder maakt dan speel je wat makkelijker. Maar het was wel een verdiende zege".