Benauwd was de zege zeker, maar met een kleine spelergroep die keihard gewerkt heeft ook een hele mooie. Met de overwinning doorbreekt FC Marlène de goede reeks van ASV Lebo, de titelverdediger. Toch bleef het een Amsterdams avondje, want Issy Hamdaoui deed met drie treffer zijn stadgenoten de das om. De Heerhugowaarders wonnen het duel met 4-5.

ASV begon het seizoen pover, maar heeft inmiddels de weg omhoog weer gevonden. In de glo

ednieuwe sporthal van het Calvijn College waren de Amsterdammers nog ongeslagen en naarstig op zoek naar de vijfde overwinning op rij. Die zoektocht liep al na 30 seconden een deuk op. Met een ouderwetse poeier van afstand zorgde Hofkamp voor 0-1. Daarna had FC Marlene natuurlijk beter moeten opletten bij een corner: 1-1. Zo ontbrandde de wedstrijd in de eerste minuten. Aantrekkelijk bleef het veertig minuten lang. Niet altijd goed, wel heel leuk.

Halverwege de eerste helft counterde ASV naar de 2-1 voorsprong. De thuisploeg speelde zonder Elmorabiti, terwijl Anouk Roest geen beroep kon doen op De Zwart en Ajnane. Die mannen werden in de slijtageslag meer dan gemist. De 2-2 viel vlak voor rust. Uiteraard was het 'the Hitman' Hamdaoui. Na de pauze golfde het spel op en neer. De 3-2 viel uit een vreemde hoek, waarna Hofkamp via het houtwerk raak schoot. Hij kreeg daarbij hulp van de rug van de doelman. Diezelfde Hofkamp werd vlak voor het eigen doel bestraft. De vrije trap die volgde trof doel en opnieuw keken de Heerhugowaarders tegen een achterstand aan.

De Laatste minuten waren echt voor Hamdaoui. De Youtube-held tilde zijn team eerst naast ASV, om vervolgens met een subliem hakje ook de winnende binnen te werken. Daarbij dankte hij Jeroen Kossen voor zijn geweldige assist. Met de zege springt FC Marlène naar de derde plaats.

Aanstaande vrijdag speelt FC Marlène/Rootring Wijnen thuis tegen Veerhuys.