HEERHUGOWAARD - Komende vrijdag 27 september speelt FC Marlène voor het eerste deze competitie in eigen huis. In Sporthal Waardergolf staat de Noord-Hollandse derby tegen White Stones op het programma.

Na drie uitwedstrijden op rij zal de formatie van coach Carlo van der Waals voor eigen publiek voor niets anders dan de volle winst gaan. De Heerhugowaardse formatie heeft de ambitie om ook dit jaar weer mee te strijden om de titel in de Eredivisie zaalvoetbal. In competitieverband begon FC Marlène met een nipte 8-7 nederlaag bij regerend landskampioen Hovocubo om vervolgens een week later met 1-3 te zegevieren bij Groene Ster. Afgelopen week ging de ploeg in het bekertoernooi onderuit bij HV/Veerhuys (10-5)

Tegenstander White Stones van coach Rogier Bunink werd voorafgaand aan het seizoen gezien als een van de zwakke broeders aangezien de ploeg aardig wat kwaliteit kwijt raakte. De Egmondse formatie verloor de eerste twee competitieduel dan ook, maar wel beiden met het kleinst mogelijke verschil tegen achtereenvolgens ASV Lebo (5-4) en Tigers Roermond (3-4), waarmee aangetoond dat men nog wel degelijk rekening dient te houden met de ploeg.

De wedstrijd FC Marlène - White Stones begint komende vrijdag om 21.30 uur in de Waardergolf.

Voorafgaand aan het eredivisieduel komt ook FC Marlène 2, uitkomend in de 1e Divisie, in actie. De reserves verloren hun eerste twee wedstrijden en willen dat graag rechtzetten in het thuisduel tegen Excelsior '31. Het duel wordt eveneens in de Waardergolf gespeeld en start om 19.30 uur.