HEERHUGOWAARD - Eredivisionist FC Marlène is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een flinke oefenzege op Scagha '66. De ploeg van de nieuwe trainer/coach Jeroen de Groot kwam vrijdagavond zelfs in de dubbele cijfers terecht.

De Groot, opvolger van Carlo van der Waals, is met zijn ploeg pas een paar dagen in training, maar zal hebben gezien dat het met het scorend vermogen wel goed zit. Scagha '66 wist geen moment raad met het hoge tempo van de thuisploeg en met name nieuwkomer Younes Daari liet zich gelden. Voor de rust scoorde hij al driemaal en daarmee had hij een groot aandeel in de 6-0 voorsprong bij rust.

Een andere nieuwkomer, de van ASV Lebo teruggekeerde Barry de Wit, verdedigde het doel in de eerste helft. Na de rust kreeg ook de andere keeper, Majid Rahnama, speeltijd. Hij moest weliswaar eenmaal vissen, doch aan de andere kant was de scoringsdrift van FC Marlène niet te stuiten en liep men uit naar een eclatante 14-1 overwinning.

Vrouwen
Tegelijkertijd speelde ook het vrouwenteam van FC Marlène, eveneens uitkomend in de Eredivisie, de eerste oefenwedstrijd. In Obdam won de ploeg van coach Monique van der Rijst met 6-2 van Onze Gezellen.