HEERHUGOWAARD – FC Marlène is in eigen huis hard onderuit gegaan tegen directe concurrent TPP. In aanloop naar het treffen met de Rotterdamse opponent ging het voornamelijk over de vijfhonderdste wedstrijd van Jeroen Kossen, maar na afloop was dat maar weinig onderwerp van gesprek. Door meerdere fouten verloor de Heerhugowaardse formatie ruim, 4-8.

Voorafgaand aan het duel nam FC Marlène voorzitter Ad Molenaar de microfoon om Jeroen Kossen te feliciteren met de behaalde mijlpaal. Het leek het begin van een mooie avond, al zou deze alleen slagen bij een overwinning van de thuisploeg. Alles leek in de maak voor een geslaagde avond. De tribunes waren goed gevuld en coach Jagdewsing kon over een zo goed als volledige selectie beschikken. Toch verliep de avond niet zoals gehoopt. Waar de ploeg voor rust kansrijk leek voor de volle buit, maakten het na rust meerdere fouten waardoor het al snel tegen een kansloze achterstand aankeek. “We maken gewoon teveel fouten op verkeerde momenten” baalde Wijdenbosch na afloop. “Wij hadden in de eerste helft veel meer kansen dan hun, alleen wij benutten ze niet. Dan sta je 0-1 achter en loop je weer achter de feiten aan”.

De kansen van FC Marlène werden voornamelijk in de eerste dertien minuten gecreëerd. Jeroen Kossen was tot drie keer toe dichtbij de openingstreffer, maar TPP doelman Alvaro Fernandez Garcia bleek keer op keer een onneembare horde. Waar de gastheren kansen mistte, kwam de Rotterdamse ploeg na dertien minuten op voorsprong. Via Jaouad el Yaagoubi (intikker) kwam die 0-1 op het scorebord. Voorafgaand aan de treffer wist TPP de bal af te snoepen van Nigel Wijdenbosch.

Geen woorden voor
Na rust bewees Marlène dat een 0-1 achterstand zo ongedaan kan worden gemaakt. Nadat Ismael Hamdaoui meerdere trucs uitvoerde, en stuitte op de Spaanse doelman, kon jubilaris Jeroen Kossen binnenschieten, 1-1. “Daarna maken we weer zo’n fout en staan we 1-2 achter. Ik weet niet wat er daarna gebeurde, geen woorden voor” zei Wijdenbosch na afloop. De speler doelde op de doelpunten die in snel een kort tijdsbestek werden gemaakt. In vier minuten wist TPP immers op een 1-4 voorsprong te komen via Wessel Verhaar en tweemaal Nyali. Het verdedigen van de Heerhugowaarders liet daarbij te wensen over. “Ik weet niet wat we aan het doen waren. Het leek alsof we stopten met voetballen” vervolgde Wijdenbosch. “Dit heeft gewoon te maken met instelling. Het leek alsof je we er geen zin meer in hadden en dan sta je binnen mum van tijd 1-7 achter”. Want bij 1-4 zou het niet blijven.

Acht minuten voor tijd was El Yaagoubi de maker van de 1-5. Voor Marlène was het reden om met meevoetballende keeper te spelen, waarna Soufian Charraoui en Wessel Verhaar twee minuten later een 1-7 stand op het bord brachten. Treffers van Dol en Hamdaoui waren ‘eretreffers’. Tussendoor trof Nyali namens TPP ook nog doel.

Woede
Na het in ontvangst nemen van de bloemen die horen bij de ‘man of the match’ maakte Kossen zijn onvrede kenbaar. “We komen na rust op 1-1, maar wat er daarna gebeurd, daar ben ik wel klaar mee. De tweede, derde en vierde tegentreffer te snel achter elkaar. Teveel fouten, daar baal ik stevig van” aldus de man van vijfhonderd wedstrijden. “We hebben gezegd dat we na de winterstop deze fouten niet meer moesten maken. En ik zie het weer gebeuren, daar ben ik echt woest om”.

Het doel van deze wedstrijd was duidelijk, ook bij Kossen. “We moesten winnen om aansluiting te vinden richting het linkerrijtje. Ten tweede is het volle bak. Laat de mensen zien waar we goed in zijn, maar dat hebben we niet gedaan”. Waar het aan ligt? “Het niet begrijpen van sommige dingen. En als je niet leert, dan loop je tegen dit soort zeperds op”.

Na afloop stond een feest gepland in dancing Marlène. Toch zal het een andere sfeer hebben gekregen. “Hier ben ik doodziek van. Het biertje smaakt toch lekkerder met een overwinning, en nu toch met een zure smaak. Maar we moeten verder”.

FC Marlène – TPP Rotterdam 4-8 (0-1)
1-1 Jeroen Kossen
1-2 Wessel Verhaar
1-3 Amin Nyali
1-4 Amin Nyali
1-5 Jaouad el Yaagoubi
1-6 Soufian Charraoui
1-7 Wessel Verhaar
2-7 Stefan Dol
3-7 Nigel Wijdenbosch
3-8 Amin Nyali
4-8 Ismael Hamdaoui