HEERHUGOWAARD – FC Marlène is er afgelopen vrijdagavond in geslaagd om een nieuwe overwinning te boeken. Tegen hekkensluiter GZV Watergras was de start matig te noemen, maar nog voor rust herpakte de Heerhugowaardse ploeg zich. In het tweede bedrijf domineerde de formatie en wist een keurig resultaat neer te zetten, 9-3.

Waar Marlène in de decembermaand vertrouwen tankte door ASV LEBO en FC Eindhoven te verslaan , kent Watergras een moeizaam seizoen. Met slechts drie punten is de ploeg uit Gouda hekkensluiter. Met een kleine selectie reisde de ploeg af naar Heerhugowaard. Met slechts acht spelers, waarvan twee keepers, was vooraf duidelijk dat het voor de bezoekers weleens een moeizaam duel kon worden.

Toch bewees Watergras in de eerste tien minuten dat de kleine selectie geen reden is om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Binnen acht minuten stond de ploeg immers op een 0-2 voorsprong. Met name de 0-1 had door Marlène voorkomen kunnen worden, want Martin Evergroen kreeg de ruimte om te draaien en de bal binnen de tikken. Drie minuten na de openingstreffer wist Anouar Chairi de marge te vergroten, 0-2. Voor de thuisploeg was het niet de beste fase van de wedstrijd. “Over de drive was ik zeker in het eerste gedeelte van de wedstrijd niet helemaal tevreden. Het kost ons twee tegendoelpunten, waardoor je het gewoon moeilijk kan krijgen” reageerde Peter Rozenbeek na afloop. De ploeg wist desondanks nog voor rust orde op zaken te stellen. “Mede dankzij Stefan Dol, die een hele goede eerste helft speelde, wisten we weer langszij komen”. Uit een slim genomen vrije trap en een rake knal uit een corner bracht Dol zijn ploeg met twee doelpunten op gelijke hoogte. Nog voor rust wist hij na een snelle aanval Hakopov in stelling te brengen, die de 3-2 binnenschoof.

Ruime marge
In het tweede bedrijf wist Marlène het publiek te trakteren op aanvallend spel, en fraaie doelpunten. De 4-2 van Hamdaoui, die van grote afstand fantastisch binnen schoot, was met stipt de mooiste van de avond. Nadat Hakopov de 5-2 op het scorebord bracht, leek Wijdenbosch met een subtiele lob de wedstrijd te beslissen. Ook in de laatste tien minuten werd er veelvuldig gescoord. Nadat Oussama Yekhlef de 6-3 maakte, wist Akkerman tot tweemaal toe met een lage schuiver te scoren. Tussendoor wist ook Cretier een doelpunt aan het totaal toe te voegen. “In de tweede helft hebben we verder gewerkt aan een voorsprong, maar ook daarin moeten we scherper zijn” zei Rozenbeek na afloop. “We kunnen geen wedstrijd in de tweede versnelling spelen, we moeten minimaal in versnelling vier zitten”.

Toch kon de sluitpost wel degelijk genieten. “Heel erg. Als ik Aram Hakopov en Stefan Dol zag spelen, het zat echt bij de jonge binken vandaag, en dat is mooi om te zien. Op het einde nog een beetje showtje van ‘Issy’, dat is ook goed voor het publiek”.

De Heerhugowaardse formatie klimt door de eclatante 9-3 overwinning dichter naar het linkerrijtje. Rozenbeek: “Nu hebben die jongens wat vertrouwen opgedaan, en dan hoop ik dat we in de tweede seizoenshelft mooie dingen kunnen laten zien”.