HEERHUGOWAARD – In eigen huis heeft FC Marlène goede zaken gedaan. Vooral in het eerste bedrijf liet het zien waarom het recht had op de zege die het boekte op Hovocubo, 3-2.

‘Winnen van de kampioen en de bekerwinnaar voelt goed. Wij hebben moeilijke jaren achter de rug. Dit is het resultaat van hard werken’, stelde Peter Rozenbeek na afloop. De doelman relativeerde de zege wel. ‘Ik ben hartstikke blij, maar dit is het derde duel van het seizoen. Ik juich liever aan het einde van het seizoen. Al geeft dit een uitstekend gevoel. Ik zeg niet dat we beter waren maar in het begin hebben we meer kansen gecreëerd.’

FC Marlène wist het de Hoornse landskampioen vorig seizoen al tweemaal moeilijk te maken. Dat was ook afgelopen vrijdagavond het geval. Toen Kevin Tromp de bal in de derde minuut vanuit een kansrijke positie naast schoot had Dave Stet al tweemaal redding moeten brengen. De doelman wist achtereenvolgens Stefan Dol en Iliass Bouzit van het scoren af te houden. Uiteindelijk lukte het de gastheer na twaalf minuten om de sterk spelende sluitpost te passeren. Na een worp van Peter Rozenbeek legde Bouzit de bal breed op Mo Attaibi die vervolgens de 1-0 binnenschoot.

Veerkracht
In het tweede bedrijf was het Stefan Dol die de voorsprong verdubbelde. Het was een beloning voor de goede eerste helft die Marlène speelde. Na de 2-0 zet Hovocubo aan en kreeg het kansen op de aansluitingstreffer. Negen minuten voor tijd kwam die er ook. Op aangeven van Faisal Mellah was het Lahcen Bouyouzan die de aansluitingstreffer maakte. Enkele minuten later was het Tromp die de stand gelijk trok. ‘Zeker in die fase van de tweede helft was Hovocubo sterker. Ik gebruik het niet als excuus, maar wij hadden zes spelers over en toen kwam er een dip in de wedstrijd. Bij de 2-1 zag je dat we stapje tekort kwamen.’ aldus Rozenbeek. Ondanks dat de landskampioen en bekerwinnaar na de gelijkmaker kansen kreeg op meer, was het Hoessein Jabir die de Heerhugowaarders naar de overwinning schoot. De speler die afgelopen zomer naar Marlène kwam wist een fraaie solo te bekronen met de 3-2.

FC Marlène – Hovocubo 3-2 (1-0)
13. 1-0 Mo Attaibi
28. 2-0 Stefan Dol
31. 2-1 Lahcen Bouyouzan
35. 2-2 Kevin Tromp
39. 3-2 Hoessein Jabir

FC Marlène 2 deelt de punten
Eerder op de avond speelde het tweede elftal van FC Marlène met 4-4 gelijk tegen Sporting Harderwijk. Het was een teleurstellend resultaat voor het elftal van coach Carlo van der Waals. Na een 0-1 ruststand kwam de ploeg immers op een 3-1 voorsprong dankzij treffers van Kevin van London, Colin Kamp en Thimo Schouwink. Nadat deze door de bezoekers werd verspeeld, kwam de gastheer dankzij Colin Kamp opnieuw op voorsprong. Een minuut voor tijd zag het ook deze in rook opgaan, 4-4.