HEERHUGOWAARD - De eerste kennismaking van dit seizoen met het eigen publiek is voor FC Marlène op een grote teleurstelling uitgelopen. De ploeg van coach Jeroen de Groot ging in de thuiswedstrijd tegen Be '79 in de slotseconden met 1-2 onderuit.

Dat was een fikse tegenvaller nadat de Heerhugowaardse zaalvoetballers verleden week nog de seizoensopening bij ZVV Den Haag had gewonnen (2-5). Het team van De Groot was nochtans gewaarschuwd want afgelopen seizoen bleek de ploeg uit Berkel-Enschot al een taaie tegenstander en dat bleek vrijdagavond niet anders. Sterker, men mocht na de eerste helft blij zijn dat men niet op achterstand stond want keeper Barry de Wit, met afstand de beste man aan de kant van FC Marlène hield zijn ploeg met een viertal puike reddingen op de been. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg ook kansen. Dat aanvoerder Mo Attaibi voor open doel miste was eigenlijk al een wonder. Amir Molkârâi deed het even later beter en opende de score, maar deze werd teniet gedaan door een schot van Ramon Dekkers die de stand in evenwicht bracht.

Na de rust werd het er voor het matig opgekomen publiek in Sporthal Waardergolf niet beter op. Naarmate de tijd verstreek ging FC Marlène steeds meer druk zetten, maar nu hield doelman Kapteijns zijn doel schoon, die net als De Wit een puike wedstrijd keepte. Terwijl de laatste seconden wegtikten kreeg de thuisploeg nog één goede kans. Younes Daari besloot af te geven waar hij wellicht beter voor eigen kans had kunnen gaan. De gasten profiteerden optimaal, braken snel uit en vijf seconden voor het eind wist Reggy Elias keeper de Wit wel te passeren: 1-2.

FC Marlène 2

Ook FC Marlène 2 verloor de eerste thuiswedstrijd voor eigen publiek tegen het uit de Eredivisie gedegradeerde White Stones. De Egmonders kwamen na vijf minuten op voorsprong en die stand bleef tot vijf minuten na de rust staan. De Heerhugowaarders speelden echter prima en bogen de achterstand om door twee treffers van Floris Kemps. Een blunder van scheidsrechter Te Kloeze, die een overduidelijke handsbal over het hoofd zag, leidde de ommekeer in. Toen Huib Sprenkeling even later ook nog de 2-3 maakte kreeg de prima keepende Tom van Veen, mede door zwak verdedigen van zijn ploeggenoten, nog drie goals om zijn oren: 2-6.

Vrouwen

De vrouwen van FC Marlène zijn de competitie begonnen met een klinkende 0-5 overwinning op ZVV Den Haag. Feitelijk was het duel bij rust al beslist want toen had de ploeg van de nieuwe coach Dick van Stralen al een 0-4 voorsprong gepakt. Een hoofdrol was er voor de Eredivisie-topscorer van afgelopen seizoen, Simone Hand, die bij de eerste drie treffers betrokken was. Met assists op Juul van der Kolk en Amy Visser en door zelf te scoren was het binnen het kwartier al 0-3. Chantal Hendriksen zorgde na een mooie actie voor de vierde goal.

Nadat Van der Kolk kort na rust de vijfde treffer liet aantekenen kon FC Marlène wat gas terug nemen en het duel gecontroleerd uitspelen. Hierbij maakte de 16-jarige Ilse de Jong haar debuut. "De meiden mogen trots op zichzelf zijn", aldus Van Stralen na afloop. "Ze hebben hard voor elkaar gewerkt en een paar schitterende aanvallen neergelegd."

Foto's: DP Sportfotografie