HEERHUGOWAARD – Na afloop ontving Ismail Hamdaoui, verkozen tot man of the match, de bloemen. Liever had de behendige zaalvoetballer de drie punten willen hebben. Tegen Lebo kwamen die er niet voor FC Marlène, 7-7.

In de slotfase waren beide teams op zoek naar de winnende treffer. De kansen werden echter niet verzilverd met een puntendeling tot gevolg. Iets wat lange tijd niet leek te gebeuren. ‘We hebben het te makkelijk weggegeven. Je kan hier gewoon drie punten pakte’, baalde Ismail Hamdaoui na afloop.

De afloop stond in schril contrast met de openingsfase waarin FC Marlène overtuigend van start ging. Nadat hij na zeventien seconden de paal raakte trof Stefan Dol zo’n veertig seconden later met een beheerst schot wel doel. Het was het begin van een storm richting het Amsterdamse doel. Met mooie combinaties en vele kansen stichtte de gastheer behoorlijk wat gevaar. Het beloonde zichzelf, want dankzij treffers van Iliass Bouzit en Hamdaoui ging het halverwege de eerste helft met 3-0 aan de leiding. Met name die van Hamdaoui, die doelman Dylan de Haas omspeelde en binnen tikte, zorgde voor extra enthousiasme op de tribunes.

Spannend
Het leek een voorbode voor een enerverend avondje FC Marlène, maar niets bleek minder waar. Nog voor rust had Lebo de spanning weer teruggebracht. Na de 3-1 maakte Wijdenbosch nog wel 4-1, maar hierna kwamen de gasten met twee doelpunten weer volledig terug in de wedstrijd. ‘Ik heb respect voor de drive van Lebo’, vervolgde Hamdaoui.

De drive van de gasten kwam ook na rust bovendrijven. Nabil Akaazoun bracht Marlène op 5-3, maar Lebo weigerde zich over te geven. Het vocht zich opnieuw terug, ook toen de thuisploeg op 6-4 kwam. Met drie treffers nam het zelfs brutaal de voorsprong. ‘De voorsprong vasthouden moet nog beter’, meende Hamdaoui die met een stiftje een nederlaag voorkwam.

Bijschaven
Met een grote voorsprong op de nummer vijf lijkt Marlène het ‘toetje’ al binnen te hebben. ‘De play-offs speel je sowieso’, aldus Hamdaoui. In de wedstrijden die nog volgen kan de ploeg van trainer/coach Anand Jagdewsing bijschaven. Met een team dat veel wil. ‘We kunnen goed voetballen en we leggen de lat heel hoog. Als je ziet hoe goed we druk zetten op Lebo dan zegt dat veel over ons.’ Het is een fase die Hamdaoui, die met meerdere blessures en een tijd in het buitenland nog weinig heeft gespeeld, niet wil missen. ‘Ik ben er verder dit seizoen bij.’

FC Marlène – ASV Lebo 7-7 (4-3)
1-0 Stefan Dol, 2-0 Iliass Bouzit, 3-0 Ismail Hamdaoui, 3-1 Omar Tissoudali, 4-1 Nigel Wijdenbosch, 4-2 Soeremly Te Vrede, 4-3 Soeremly Te Vrede, 5-3 Nabil Akaazoun, 5-4 Ike Neil, 6-4 Iliass Bouzit, 6-5 Omar Tissoudali, 6-6 Omar Tissoudali, 6-7 Ike Neil, 7-7 Ismail Hamdaoui.

Fotografie: Gerrie Meijer