EGMOND AAN ZEE - FC Marlène deed vrijdagavond goede zaken met het oog op het bereiken van de play-offs. De equipe van Carlo van der Waals won zelf met 4-9 bij hekkensluiter White Stones en zag directe concurrenten FCK De Hommel en Tigers Roermond onderuit gaan.


De zege op de Egmonders werd met beide handen aangegrepen na een roerige week waarin Peter Schouten, jarenlang actief als vrijwilliger en supporter binnen de club, kwam te overlijden. 'Deze overwinning draag ik op aan Peter', sprak coach Van der Waals dan ook na afloop. 'Peter was een goede vriend en goud waard voor de club.'

De hekkensluiter van de Eredivisie maakten het de Heerhugowaarders alleen in de eerste helft even moeilijk, maar de ploeg van Rogier Bunink kreeg met name geen grip op Ismael Ouaddouh die in deze wedstrijd liefst vijf treffers voor zijn rekening nam. Toch zag Bunink zijn ploeg in de eerste helft op gelijke hoogte komen via Justin Recourt en even later de aansluiting vinden door een treffer van Huib Sprenkeling.

Na de rust vielen er enkele cruciale arbitrale beslissingen in het voordeel van de Heerhugowaarders uit waaronder een afgekeurd doelpunt van White Stones bij een 2-4 stand. Hierna wisten de gasten snel uit te lopen en naast de vijf goals van Ouaddouh gebeurde dat door treffers van Ismael Hamdaoui (2), Stefan Dol en Nabil Aakazoun. Recourt deed nog twee keer iets terug met een 4-9 eindstand tot gevolg waardoor FC Marlène zich nu kan richten op de kraker tegen koploper ASV Lebo, komende vrijdag 14 februari in Sporthal Waardergolf.