AMSTERDAM - FC Marlène is de voorjaarscompetitie van de Eredivisie zaalvoetbal uitstekend begonnen. Op bezoek bij ASV Lebo wisten de Heerhugowaarders met 4-5 te zegevieren.


De ploeg van coach Jeroen de Groot begon uitstekend in Sporthal Calvijn te Amsterdam. Martin van Eeuwijk wist de gasten tweemaal op voorsprong te schieten, maar net zo vaak bracht Lebo-aanvoerder Omar Tissoudali de stand weer in evenwicht.

Na de rusr was FC Marlène even niet bij de les en via de derde van Tissoudali en een treffer van Mohammed Chih kwam de thuisploeg op 4-2. FC Marlène toonde echter veerkracht en het nodige karakter. Van Eeuwijk bracht de ploeg weer dichterbij met zijn derde van de avond en met nog acht minuten op de klok wist Stefan Dol de gelijkmaker te produceren. Vlak voor tijd wist aanvoerder Amir Molkârâi zoveel druk te zetten op de verdediging van de Amsterdammers dat Ben Khalou zijn eigen keeper passeerde. Na een tweede gele kaart voor Chih leek de zege te worden veiliggesteld, maar ondanks het mannetje minder kreeg ASV Lebo nog een levensgrote kans op de gelijkmaker. Met een katachtige redding wist keeper Barry de Wit die te voorkomen.

FC Marlène speelt volgende week vrijdag 27 januari thuis tegen FCK De Hommel (21.30 uur)

ASV Lebo - FC Marlène 4-5 (2-2)

1. Van Eeuwijk 0-1
4. Tissoudali 1-1
7. Van Eeuwijk 1-2
15. Tissoudali 2-2
22. Tissoudali 3-2
24. Chih 4-2
25. Van Eeuwijk 4-3
32. Dol 4-4
37. Ben Khalou (e.d.) 4-5