HEERHUGOWAARD - Na een stroeve competitiestart heeft FC Marlène de opwaartse lijn doorgezet met een overwinning op Groene Ster. De ploeg van Carlo van der Waals had daar wel een flink portie strijdlust voor nodig, want de Heerhugowaardse formatie kwam tweemaal op achterstand.

Door de derde zege op rij houdt men de top vier in het vizier en dat is uiteindelijk waar het de runner-up van vorig seizoen om te doen is. Toch begon FC Marlène niet goed tegen de Zeeuwse tegenstander. Zonder de zieke Mo Attaibi hanteerde de thuisploeg een te laag baltempo en dat brak men op waardoor de ploeg uit Vlissingen na een kwartier een 0-2 voorsprong nam. Wakker geschud zorgde Stefan Dol, die vorige week zijn rentree maakte na lang blessureleed, met een mooie actie voor de aansluiting en nog voor de rust bracht Ismael Ouaddouh de stand in evenwicht.

Na de pauze kwamen de gasten op een hernieuwde voorsprong, maar vervolgens begon het echt te draaien bij de thuisploeg. De mooiste treffer van de avond was van Ilias Bouzit en vervolgens liep men binnen vijf minuten uit naar een 5-3 voorsprong door een vrije trap van Ouaddouh en een intikker van Hoessein Jabir. Groene Ster probeerde nog wat te forceren met een meevoetballende keeper, maar de thuisploeg profiteerde optimaal en via Ismael Hamdaoui en opnieuw Dol werd de eindstand op 7-3 bepaald.

Opnieuw een mooie opsteker voor de equipe van Van der Waals die volgende week in de derby bij hekkensluiter White Stones deze goede reeks gaan proberen voort te zetten.