AMSTERDAM – Met een zeer kleine groep heeft FC Marlène een goed figuur geslagen op bezoek bij titelkandidaat ‘T Knooppunt. De ploeg was dicht bij een positief resultaat maar keerde uiteindelijk zonder punten naar huis, 4-3.

Al na drie minuten kreeg FC Marlène de 1-0 om de oren via Oulad ben Youssef. Halverwege de eerste helft bracht Adil Zouthane de stand naar 2-0. Daarna wist Marlène terug te komen, onder meer door een doelpunt van Danny Havermans “Door het snelle spel van ons kwamen we goed terug in het spel” kijkt de jeugdspeler terug op het duel.

Nadat Jeroen Kossen de aansluitingstreffer maakte was het Havermans die de gelijkmaker binnenschoot. “Goals maken voelen altijd lekker. Zeker wanneer je daardoor op voorsprong komt” vertelt Havermans. Want door zijn tweede treffer vier minuten na rust kwamen de bezoekers uit Heerhugowaard op voorsprong. Ondanks vele kansen konden de bezoekers de voorsprong niet uitbouwen.

Een knappe prestatie voor de ploeg die flink vernieuwd is leek en een pas op de plaats lijkt te moeten maken. Maar tegen een sterk team als ‘T Knooppunt toonde de Heerhugowaarders een sterke ploeg te kunnen zijn die zich niet zomaar laat verslaan. Niet zomaar, maar uiteindelijk moest het toch toezien hoe de Amsterdammers twee treffers maakte. Via Zouthane en Ismail Ouaddouh werd de overwinning toch gepakt door de thuisploeg. Tussendoor kreeg Aram Hakopov voor de tweede keer geel en mocht inrukken. “Inderdaad een pijnlijke avond om te verliezen. Al met al hebben wij een zeer goede pot gespeeld” baalt Danny Havermans over de verloren wedstrijd.