VOLENDAM - FC Marlène had over geluk niet te klagen in Volendam, daar was ook trainer/coach Iwan de Mees het wel over eens. De Heerhugowaarders wonnen het duel in Sporthal Opperdam, maar gezien de kansenverhoudingen had dit ook zomaar een andere uitslag kunnen zijn.


Het werd een duel tussen twee jonge ploegen die vol in de opbouw zijn en beiden blij zijn als ze een plaatsje bij de bovenste acht kunnen bewerkstelligen. Met een groot aantal spelers van rond de twintig in de zaal, die elkaar ook nog kennen van de nationale jeugdselecties werd het zodoende een interessante wedstrijd.

Daarin werd de ban na een klein kwartier gebroken door Floris Kemps, die eerder in de wedstrijd al twee kansen had gemist. Nick Schilder maakte binnen de minuut gelijk voor de Volendammers die evenwel ook voldoende kansen kregen. Daarom stond het bij rust 1-1 waar het net zo goed 3-3 had kunnen zijn.

Kantelpunt in de tweede helft was een handsbal van Sem Besseling waar de scheidsrechter geen overtreding in zag. Uit de tegenaanval scoorde de jonge Boyd Filemieg de 1-2 voor de Heerhugowaarders. RKAV Volendam gaf echter nog niet op en de equipe van Hjalmar Hoekema kreeg in het vervolg nog een handvol kansen, waarbij niet alleen keeper Mika Spigt in de weg lag, maar ook de lat. In de slotminuut maakte aanvoeder Amir Molkârâi vervolgens aan alle illusies een eind: 1-3.