ROERMOND - Voor FC Marlène lijkt het seizoen langzamerhand als een nachtkaars uit te gaan. Waar Hovocubo en FC Eindhoven de laatste jaren de macht uitmaken in de Eredivisie zaalvoetbal wist de drievoudig landskampioen daar telkens kort op te zitten. Dit seizoen is echter ook een ploeg als Tigers Roermond duidelijk een maatje te groot voor de Heerhugowaardse equipe. Voor de derde keer dit seizoen wonnen de Limburgers met ruim verschil.


Reeds in de najaarscompetitie leed de ploeg van coach Jeroen de Groot al een ontluisterende nederlaag in Roermond (12-4). In de kampioenspoule gaat het niet veel beter al wordt de coach van de Heerhugowaarders de laatste maanden geplaagd door de nodige blessures en schorsingen. Vijf weken terug was FC Marlène immers ook al kansloos in de thuiswedstrijd tegen Tigers Roermond (3-8) dat het afgelopen zaterdag nog eens dunnetjes overdeed.

Feitelijk waren de kansen in de Gerrishal in Roermond al bij rust nihil (4-0). In de tweede helft wisten de gasten nog wel de hatelijke nul van het bord te krijgen middels treffers van Martin van Eeuwijk en Amir Molkârâi, maar kon men opnieuw geen grote nederlaag voorkomen (9-2).

Voor FC Marlène rest niets anders dan het seizoen zo goed mogelijk af te maken met hopelijk hier en daar nog een stuntje. Komende vrijdag staat immers de zesde plaats, alwaar FC Marlène nu staat op het spel, als men op bezoek gaat bij de nummer zeven FCK De Hommel.