ROERMOND - FC Marlène moet komende vrijdag in de thuiswedstrijd tegen RKAV Volendam nog flink aan de bak om een plaatsje in de kampioenspoule van de Eredivisie zaalvoetbal veilig te stellen. Dat is de conclusie na een ontluisterende nederlaag die de Heerhugowaardse zaalvoetbalgrootmacht afgelopen zaterdag leed bij Tigers Roermond: 12-4.

In voorgaande jaren was FC Marlène steevast verzekerd van een plekje in de top vier, maar na elf wedstrijden staat de ploeg van Jeroen de Groot zesde en moet het vrijdag winnen om zich definitief te verzekeren van een plek bij de bovenste acht ploegen. De wisselvalligheid die de ploeg al het hele seizoen kenmerkt kwam in Limburg nog eens extra tot uitdrukking, want het zal niet eerder in de rijke clubhistorie zijn voorgekomen dat men twaalf doelpunten tegen kreeg in één helft.

In de eerste helft speelde FC Marlène namelijk prima voetbal tegen de nummer vier in de stand en nam het een terechte 0-2 voorsprong. Na de rust ging echter alles mis wat er mis kon gaan en binnen enkele minuten had Tigers Roermond de achterstand omgezet tot een voorsprong. FC Marlène probeerde het nog met een meevoetballende keeper, maar ook dit pakte faliekant verkeerd uit. De Heerhugowaarders kregen nog een handvol treffers om de oren en gingen uiteindelijk met 12-4 ten onder. De Heerhugowaardse doelpunten kwamen op naam van Mo Darri, Younes Daari, Stefan Dol en er was een eigen doelpunt.

FC Marlène treft komende vrijdag 16 december RKAV Volendam om 21.30 uur in Sporthal Waardergolf.