HEERHUGOWAARD - Het zespuntenduel tussen FC Marlène en ZVV Volendam is vijftig seconden voor de laatste zoemer beslist door een doelpunt van Ismael Hamdaoui. Op aangeven van Ilias Bouzit wist Hamdaoui het enige doelpunt van de wedstrijd binnen te frommelen. Gezien het spelbeeld een terechte zege voor de Heerhugowaardse formatie.

Het belang was vooraf duidelijk. Met een respectievelijk negende en tiende plaats staan FC Marlène en ZVV Volendam niet op de plaatsen die stroken met de ambities van beide clubs. Een overwinning en daarmee indirect aansluiting richting de subtop was voor beide clubs dan ook essentieel. Vanaf het eerste fluitsignaal leek dat besef er ook te zijn bij de ploeg van coach Carlo van der Waals want de thuisploeg was beter, verschafte zich kans op kans, waar de gasten uit Volendam zich voornamelijk beperkten tot tegenhouden. Dat ging met name op voor keeper Jack Steur die een glansrol vervulde aan Volendamse zijde door onder meer Attaibi, Hamdaoui en Wijdenbosch van het scoren af te houden.

Na de pauze leek ook bij ZVV Volendam van coach Hjalmar Hoekema het besef er te zijn dat men met 0-0 niet veel zou opschieten en de ploeg gaf dan ook iets meer druk naar voren. Keeper Peter Roozenbeek liet zich echter niet verrassen bij pogingen van Kaleveld en Tol. De beste kansen bleven dan ook voor de thuisploeg waar Attaibi de lat raakte en Bouzit de paal. Langzamerhand werd er rekening gehouden met een doelpuntloze puntendeling, maar toen het scorebord de laatste minuut was ingegaan wist Bouzit na enkele kap- en draaibewegingen Hamdaoui te vinden die voor een ongekende opluchting zorgde in sporthal De Waardergolf.

FC Marlène - ZVV Volendam 1-0 (0-0)
60. Hamdaoui 1-0

Foto's: DP Sportfotografie