HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Groene Ster Vlissingen flink aan het zelfvertrouwen kunnen werken. Na een wisselvallige start van het seizoen wist de Heerhugowaardse formatie het moreel op te krikken door tegen de kansloze Zeeuwen de dubbele cijfers te behalen: 11-1.


De Groot sprak een week geleden nog uit dat zijn ploeg 'het nodige vertrouwen miste' op dit moment. Tegen Groene Ster ging men fel van start en dat leverde al binnen anderhalve minuut treffers op van Mo Darri en Stefan Dol. Voor coach Boufrahi van de gasten uit Zeeland was dit zelfs een reden om zijn keeper al na drie minuten te wisselen. Veel soelaas bracht dat niet want FC Marlène speelde prima, ging vrolijk door met combineren en afronden en bij rust had men al een onvervalste zevenklapper geproduceerd. Younes Daari scoorde tweemaal, Martin van Eeuwijk en Colin Kamp deden een duit in het zakje en ook Darri maakte zijn tweede.

Met het vooruitzicht van een lange reis terug naar het verre Vlissingen kwamen de gasten na de rust iets beter voor de dag. Men wist via Salim Achaoui zelfs de eer te redden, maar pas nadat Dol en Kamp de score verder hadden opgevoerd. In de slotminuten zorgden Van Eeuwijk en Daari ervoor dat de dubbele cijfers op het scorebord kwamen.

FC Marlène klimt door de zege weer naar de zesde plaats. Zondag krijgt de equipe van De Groot te maken met een tegenstander van een ander kaliber als men op bezoek gaat bij het ongeslagen FC Eindhoven.

FC Marlène - Groene Ster Vlissingen 11-1 (7-0)

1. Mo Darri 1-0
2. Stefan Dol 2-0
11. Younes Daari 3-0
11. Mo Darri 4-0
14. Martin van Eeuwijk 5-0
17. Colin Kamp 6-0
20. Younes Daari 7-0
22. Stefan Dol 8-0
31. Colin Kamp 9-0
34. Salim Achaoui 9-1
36. Martin van Eeuwijk 10-1
37. Younes Daari 11-1


Foto's: DP Sportfotografie