AMSTERDAM - FC Marlène heeft de kans om naast koploper Hovocubo te komen laten liggen door de uitwedstrijd bij ASV Lebo met 6-5 te verliezen. Trainer/coach Jeroen de Groot zag dat zijn ploeg "vergat" zichzelf te belonen gezien het aantal grote kansen dat men kreeg.

In Sporthal Calvijn te Amsterdam namen de Heerhugowaarders via Martin van Eeuwijk weliswaar een voorsprong, maar zes minuten later keek men ineens tegen een 4-1 achterstand aan. Nog voor de rust deden Mohamed Attaibi en Amir Molkârâi iets terug.

Met name in de periode na rust lieten de gasten het regelmatig liggen en uiteindelijk profiteerde de thuisploeg hiervan door in kort tijdsbestek wel tweemaal te scoren. Doelpunten van opnieuw Molkârâi en Stefan Dol brachten FC Marlène nog wel dichterbij, maar deden de wedstrijd niet meer keren: 6-5.

Volgende week vrijdag sluit FC Marlène de eerste helft van de competitie af met een thuiswedstrijd tegen koploper Hovocubo. De competitie zal daarna in tweeën opgesplitst gaan worden.

Vrouwen
FC Marlène VR1 deed vrijdagavond uitstekende zaken door koploper Drs. Vijfje met liefst 5-0 te verslaan. Voor de rust scoorden Chantal Hendriksen en Lotte Hopman voor de ploeg van trainster Monique van der Rijst. In de tweede helft was de dominantie van de thuisploeg nog groter en door treffers van Aaike Verschoor, Simone Hand en jongeling Juul van der Kolk werd uiteindelijk een ruime zege behaald.

FC Marlène komt door de zege naast Drs. Vijfje aan kop. Os Lusitanos staat op twee punten en weer een punt daarachter volgen Drachtster Boys en TPP/Feyenoord Futsal. De drie laatstgenoemde ploegen hebben nog een wedstrijd tegoed hetgeen de spanning in de Eredivisie vrouwen onderstreept.