EGMOND AAN ZEE – Op bezoek bij White Stones heeft FC Marlène de kans op de derde plek laten liggen. De Heerhugowaarders hadden over Futsal Apeldoorn heen konden wippen, maar de ploeg ging onderuit, 2-1.

In Egmond aan Zee moest FC Marlène het stellen zonder enkele vaste krachten. Nigel Wijdenbosch, Nabil Akaazoun, Hoessein Jabir en Peter Rozenbeek ontbraken.

De Heerhugowaarders kwamen al snel via Mo Attaibi op een 0-1 voorsprong. ‘We hadden veel balbezit en we voetbalden goed onder de druk uit’, aldus Melvin Habets. Toch kon niet worden voorkomen dat Luc Schuffelen de stand op 1-1 bracht. ‘Daarna lieten we dat een beetje achterwege en gingen we meer forceren wat zonde was.’

In de tweede helft werd het rommeliger. ‘Het was een saaie wedstrijd voor het publiek. Wij vergaten te voetballen en werden wat nonchalant.’ Raymond de Waard tekende voor de 2-1, waarna de 3-1 meer in de lucht hing dan de 2-2. Habets: ‘We moeten fit blijven en worden voor de play-offs. Hopelijk is iedereen volgende week fit en kunnen we met een goed gevoel de play-offs in.’

Door de nederlaag blijft FC Marlène op de vierde plaats op de ranglijst staan. Volgend weekend speelt de ploeg in de laatste speelronde in eigen huis tegen ZVV Volendam.

Opmaken voor de nacompetitie
De reserves van FC Marlène moeten zich opmaken voor de nacompetitie. Op bezoek bij Scagha’66 werd er met 8-2 verloren waardoor rechtstreekse handhaving er niet meer in zit. ‘Zonde. In de eerste helft maakten we de vele kansen niet af’, aldus Carlo van der Waals.

Na een doelpuntloze eerste helft kwam Scagha op voorsprong waarna Aram Hakopov de stand gelijk trok. Snel erna liep de gastheer uit naar 4-1 en toen Marlène met een meevoetballende keeper ging spelen bouwde Scagha de voorsprong verder uit. Hakopov deed bij 7-1 nog iets terug namens de gasten, maar spannend werd het niet meer. ‘De inzet was goed, maar daar kopen we niets voor. We moeten ons opmaken voor de nacompetitie en zorgen dat we klaar zijn voor een goede periode.’