VLISSINGEN – Vooraf wist FC Marlène dat het uitduel met Groene Ster geen gemakkelijke opgave zou zijn. In de eerste twaalf minuten kreeg de Heerhugowaardse ploeg al een drietal tegendoelpunten. Het verschil werd teruggedrongen. Voorkomen kon de nederlaag echter niet, 6-4.

Nadat de ploeg van Anand Jagdewsing een inzet op de paal ziet belanden, countert Groene Ster zich via Achraf Laabich naar een 1-0 voorsprong. Nog geen twee minuten later stond de score al op 3-0, door twee treffers van Mourad Azzanagui. “Hierdoor liepen we al snel achter de feiten aan” vertelt Jordy Cretier. “We maakten onze eigen kansen niet af en gaven de doelpunten te makkelijk weg”.

In de goedgevulde ‘Baskenburg’ wisten Youri Akkerman en Jordy Cretier te scoren. Doordat Saïd Bouzambou namens de gastheer doel trof, kende het duel een 4-2 ruststand.

In het tweede bedrijf waren de doelpunten beter in evenwicht. Via Salim ben Sellam en Saïd Bouzambou scoorde Groene Ster tweemaal. In de slotfase wist Nigel Wijdenbosch de stand dragelijker te maken, 6-4. Cretier: “We wisten dat we het zwaar zouden krijgen maar ik denk dat we met de week sterker worden

Groene Ster – FC Marlène 6-4 (4-2)
10. 1-0 Achraf Laabich
11. 2-0 Mourad Azzanagui
12. 3-0 Mourad Azzanagui
12. 3-1 Youri Akkerman
17. 4-1 Saïd Bouzambou
19. 4-2 Jordy Cretier
31. 5-2 Salim ben Sellam
35. 6-2 Saïd Bouzambou
37. 6-3 Nigel Wijdenbosch
40. 6-4 Nigel Wijdenbosch