VLISSINGEN - FC Marlène is zondagmiddag tegen het eerste puntenverlies opgelopen in de kampioensronde van de Eredivisie zaalvoetbal. Op bezoek bij Groene Ster Vlissingen speelde de ploeg van coach Jeroen de Groot met 1-1 gelijk.

De Heerhugowaarders hadden graag de schlemielige bekernederlaag die het vrijdagavond leed tegen FC Eindhoven (2-3) van zich af gespeeld, maar dat lukte niet tegen het stugge Groene Ster. Zonder Younes Daari, die vrijdag geblesseerd uitviel en de niet geheel fitte Martin van Eeuwijk het lastig in Zeeland. Beide doelpunten vielen kort voor rust. Voormalig prof Istvan Bakx bracht de thuisploeg op voorsprong, maar deze werd binnen mum van tijd teniet gedaan door een treffer van Jordy Cretier.

Na de rust was FC Marlène wel de bovenliggende partij, maar zat het in de afwerking niet mee. Daarnaast werd een handsbal op de doellijn door de scheidsrechters over het hoofd gezien. Na rood voor Bakx probeerden de gasten het nog met een meevoetballende keeper, maar dit leverde niet de gewenste overwinning op.

Komende vrijdag gaat FC Marlène, dat op een vierde plaats staat, op bezoek bij koploper FC Eindhoven.