HEERHUGOWAARD - Op de laatste speeldag van 2019 liet FC Marlène eindelijk eens zien waar het toe in staat is door Tigers Roermond met de alles zeggende cijfers 11-1 terug naar Limburg te sturen. Na een tot nu toe wisselvallig seizoen waarin de ploeg nog wel eens een gebrek aan effectiviteit had gaat de Heerhugowaardse formatie zo toch met een goed gevoel de winterstop in.

Coach Carlo van der Waals was na afloop dan ook opgetogen. 'Dit is een heel prettig uiteinde. Een groot compliment aan de hele ploeg want we hebben van het begin tot het einde gedomineerd.' Vooraf was men toch wel iets bevreesd voor Tigers Roermond dat met een vijfde plaats een uitstekend seizoen kent. Voor FC Marlène, vooraf achtste, was een overwinning noodzakelijk om aansluiting bij de eerste vier, die aan het eind van het seizoen recht geven op play-offs, te kunnen behouden. En daar voetbalde de ploeg ook naar. Al snel kwamen de blauw-witten op voorsprong door Ilias Bouzit en Mo Attaibi. De Limburgers deden wat terug via Eloued, maar dit bleek tevens het laatste wapenfeit van de gasten want bij de rust hadden de Heerhugowaarders al een marge van drie goals (4-1).

Onder aanvoering van een uitblinkende Mo Attaibi (foto), niet alleen goed voor drie goals, maar ook strooiend met prachtige passes liep Marlène vervolgens in de tweede helft over de Tigers heen. Naast Attaibi maakte Bouzit er twee evenals de broers Felix en Wessel Verhaar. Dat jongeling Hicham Akalalouch met twee goals eveneens een duit in het zakje mocht doen, maakte de collectieve teamprestatie compleet.

FC Marlène hervat de competitie op 17 januari met een uitduel bij HV Veerhuys.