Amsterdam – Na vier overwinningen op rij heeft Marlène een einde gemaakt aan de sterke reeks van runner-up ASV LEBO. Na een 2-2 ruststand wist FC Marlène een nipte 4-5 overwinning te boeken. Met drie treffers wist Ismael Hamdaoui wederom een bepalende rol te vervullen.

FC Marlène behaalde vorige week een zakelijke bekerzege tegen White Stones. De 3-7 zege volstond om de halve finales te bereiken welke op 3 februari in eigen huis gespeeld wordt tegen FC Eindhoven.

In de wedstrijd tegen ASV LEBO vielen de eerste twee doelpunten binnen veertig seconden. Tom Hofkamp loste een schot welke door een Amsterdams been van richting werd veranderd. De 0-1 voorsprong stond heel kort op het bord voordat Nederlands International Ike Neil de stand alweer gelijk trok. Na twaalf minuten wist Appie el Azhari zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te zetten. De 2-1 voorsprong leek ook de ruststand na een lange fase zonder doelpunten, maar in de voorlaatste minuut van de eerste helft ontving Ismael Hamdaoui de bal van Zakaria Amrani. De behendige Hamdaoui schoot recht door het midden raak.

In het tweede bedrijf kwam de Amsterdamse ploeg van coach Calvin Blankendaal wederom op voorsprong. Ook ditmaal was het Appie el Azhari die scoorde in Amsterdams voordeel. Enkele minuten later schoot Tom Hofkamp de 3-3 binnen.

Hamdaoui wederom bepalend


En opnieuw kwam ASV LEBO op voorsprong. Aanvaller Soeremly te Vrede bracht de stand naar 4-3. Ook deze voorsprong kon niet worden vastgehouden door LEBO. Ismael Hamdaoui verkeert al weken in een geweldige vorm, en ook deze avond speelde hij weer een belangrijke rol voor FC Marlène. Na zijn doelpunt in de eerste helft bracht hij binnen één minuut de 4-3 achterstand na een 4-5 voorsprong.

In de laatste minuut stonden beiden ploegen op vijf overtredingen, maar tot een tien meter trap kwam het niet in deze wedstrijd.

FC Marlène zag na de overwinning concurrent FC Eindhoven verliezen op bezoek bij laagvlieger WSV/Shoepimp (3-2) waardoor de Heerhugowaarders naar de derde plaats klimmen. Doordat Hovocubo op bezoek bij Groene Ster ook verloor (5-4) is het verschil tussen de Hoornaren en de Heerhugowaarders teruggedrongen tot vijf punten.

In de komende weken zal FC Marlène moeten strijden om de derde plaats te behouden en hopen op een hogere plaats op de ranglijst. De ploeg ontvangt komende vrijdag HV Veerhuys, om vervolgens thuis te spelen tegen FCK/De Hommel en directe concurrent FC Eindhoven. Daarna volgen uitwedstrijden tegen GZV/Watergras, concurrent Hovocubo.

Kortom, het worden boeiende weken voor FC Marlène, de ploeg van coach Anouk Roest en assistent Carlo van der Waals.