HEERHUGOWAARD - FC Marlène/FG Live staat in de derde ronde van de KNVB-beker na een zeer nipte zege op eerste-divisionist GZV Watergras. Vijftien seconden voor het verstrijken van de officiële speeltijd wist Aiman Afouzar de winnende 4-3 tegen de touwen te schieten.


Dat er wisselvalligheid schuilt in de nog zeer jonge ploeg van trainer/coach Iwan de Mees is logisch, zo bleek ook vrijdagavond in Waardergolf. Na een uitstekende pot in Eindhoven vorige week, speelde de Heerhugowaardse formatie in het bekerduel tegen DZV Watergras onrustig. Al moet ook gezegd worden dat de gasten uit Gouda, de nummer vier uit de 1e Divisie, uitstekend voor de dag kwamen. Zij namen via El Yaacoubi en Chairi dan ook brutaal een 0-2 voorsprong. Via aanvoerder Amir Molkârâi, die tweemaal scoorde in drie minuten, werd de orde hersteld, maar nog voor rust schoot El Yaacoubi kiezelhard een vrije trap achter keeper Mika Spigt.

Na de rust was het vooral FC Marlène wat de klok sloeg al ontpopte keeper Mehrach zich tot uitblinker bij de gasten met enkele fenomenale reddingen. Toch moest de deolman in de uiterste slotfase capituleren op het moment dat de thuisploeg met een meevoetballende keeper in de persoon van Steije Kee ging spelen. Kee zorgde zelf een minuut voor tijd voor de gelijkmaker en terwijl het scorebord de laatste seconden aan het aftikken was schoot Afouzar ook nog eens de 4-3 binnen, waardoor FC Marlène in de koker gaat bij de loting voor de achtste finales.

FC Marlène komt zondag ook in actie in competitieverband als men op bezoek gaat bij RKAV Volendam (15.00 uur)

Foto's: DP Sportfotografie