EDE - FC Marlène heeft de kans laten liggen om zich vaster in de top acht van de Eredivisie zaalvoetbal te nestelen. Op bezoek bij ZVV Ede ging de ploeg van trainer/coach Iwan de Mees met 5-4 onderuit.


Waar de Heerhugowaardse formatie een week geleden in het duel tegen Os Lusitanos (2-2) 40 minuten met volle overgave speelde, daar ontbrak in Ede regelmatig de scherpte. En juist die scherpte is voor de jonge equipe van De Mees wekelijks nodig om de wedstrijden tot een goed einde te brengen.

De kampioen van de 1e Divisie van afgelopen seizoen kwam na negen minuten op voorsprong, maar binnen mum van tijd zorgde Issam Daari voor de gelijkmaker. FC Marlène bleef echter te passief en via Orriëns en Joubid nam het wel gretige ZVV Ede een 3-1 voorsprong. Steije Kee zorgde voor de aansluiting, maar net zo snel bracht Nanno Wiholt de marge weer op twee. Door een treffer van Sem Besseling ging FC Marlène met een 4-3 achterstand de rust in.

Een tweede treffer van Daari bracht de stand na de rust weer in evenwicht, maar zes minuten voor tijd maakte ook Wiholt zijn tweede treffer van de avond en moesten de Heerhugowaarders weer in de achtervolging. Men probeerde dit met een meevoetballende keeper, maar omdat dit zonder al teveel overleg gebeurde, lukte het niet om voor een derde keer op gelijke hoogte te komen.

FC Marlène, dat nog steeds achtste staat, mag zich nu opmaken voor de Noord-Hollandse derby tegen Hovocubo van komende vrijdag in Sporthal Waardergolf.