EINDHOVEN – FC Marlène ging op bezoek bij FC Eindhoven nipt onderuit. De Heerhugowaarders wisten na een 2-0 achterstand de spanning terug te brengen, maar de nederlaag kon niet worden voorkomen, 2-1.

Bij FC Eindhoven moest FC Marlène het doen zonder belangrijke krachten als Peter Rozenbeek, Mo Attaibi en Ismail Hamdaoui. Stuk voor stuk ervaren spelers die Marlène goed kon gebruiken in de wedstrijd tegen de koploper. ‘De jongens die hun vervingen hebben hun mannetje gestaan en goed gespeeld’, zag Jordy Cretier.

Toch pakte FC Eindhoven de zege. ‘We waren twee keer niet scherp en dan zit hij gelijk’, vervolgde Cretier. ‘Voor der rest hebben we goed als een team gespeeld.’ Al na drie minuten kwam de thuisploeg via Mouhcine Zerouali op voorsprong. Een minuut voor rust scoorde Oualid Saadouni de 2-0. Na de pauze deed Marlène via Nabil Akaazoun iets terug, maar verder dan 2-1 kwam het niet.

Futsal Winsum – FC Marlène (2) 3-2
Ook de reserves van FC Marlène gingen onderuit. Met Steije Kee (15 jaar) en Floris Kemp (16 jaar) had de ploeg twee spelers uit de onder 17 mee. Beide spelers maakten hun debuut voor het tweede team.

Nadat Futsal Winsum op een 2-0 voorsprong was gekomen maakte Aram Hakopov de aansluitingstreffer. De gastheer bracht de stand op 3-1, waarna het slotakkoord voor Nigel Daniels was. Carlo van der Waals: ‘We hebben hard gewerkt, maar onszelf niet beloond.’