ROERMOND – Op bezoek bij het in een uitstekende vorm verkerende Amicitia heeft FC Marlène een flinke nederlaag moeten slikken. Waar het halverwege pas met 1-0 achter stond, verliet het de sporthal met een 6-1 nederlaag.

FC Marlène zal de lange reis van Heerhugowaard naar Roermond met een andere bedoeling hebben gemaakt. Desondanks haalde de ploeg niet het niveau wat nodig is om de Limburgers te verslaan. “Wij hebben hun sterk gemaakt door niet in ons spel te komen. Daarnaast wonnen hun veel duels en waren zij simpelweg feller” blikt Jeroen Kossen terug. “Dat resulteerde in een 1-0 ruststand”.

Na rust leidde de Heerhugowaardse ploeg de nederlaag in door eigen fouten. “We leden tweemaal onnodig balverlies waardoor we op grotere achterstand kwamen” moest Kossen erkennen. “Met meevoetballende keeper kregen we nog twee counters tegen”. Na de 4-0 wist Jeroen Kossen nog wel voor de 4-1 te tekenen, al bleek het slechts een pleister voor het bloeden. “De 6-1 komt omdat we meer risico gingen nemen met meevoetballende keeper”.