HEERHUGOWAARD – FC Marlène leek tegen Futsal Apeldoorn op weg naar de eerste zege van 2019. De teleurstelling was na afloop daarom extra groot bij de Heerhugowaarders, die de gasten er uiteindelijk met de punten vandoor zag gaan, 3-5.

Het treffen tussen FC Marlène en Futsal Apeldoorn werd een boeiend schouwspel waarin beide teams hard aan de bak moesten om de punten te pakken. Het onderstreepte nog maar eens het belang van het duel waarbij de winnaar goede zaken zou doen in de strijd om een ticket voor de play-offs. Met nog twee ploegen in de achtervolging kan de verliezer een spannend slot van de competitie tegemoet zien. Waar Futsal Apeldoorn zegevierde en afstand nam zag Marlène de concurrentie dichterbij komen.

Voor de jaarwisseling zag het er nog zo rooskleurig uit voor de formatie van trainer/coach Anand Jagdewsing dat een ruime voorsprong had op de nummer vijf. Doordat er uit de eerste vier wedstrijden van het nieuwe jaar maar één punt werd behaald slonk de voorsprong. Na de nederlaag tegen Futsal Apeldoorn is het verschil met nummer vijf Groene Ster nog maar drie punten. ‘We kwamen net wat tekort om de voorsprong vast te houden’, zei Nabil Akaazoun na afloop.

Enerverend
Saai werd het treffen tussen de nummers 4 en 3 van de ranglijst geen moment. Beide teams gaven alles om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Al na twee minuten opende Mohamed Bouraraasi, die vlak ervoor de paal raakte, in Apeldoorns voordeel de score. Na de treffer bleef het duel gelijkwaardig en werden er kansen gecreëerd, maar beide doelmannen hielden hun doel schoon. Daarnaast kwam Stefan Dol na een knappe individuele actie niet tot een schot. Pas drie minuten voor de pauze trok Marlène de stand gelijk. Na een vloeiende aanval bracht Nigel Wijdenbosch de bal voor waarna Iliass Bouzit bij de tweede paal kon intikken. Via Akaazoun en Bouzit kwam de gastheer nog tweemaal akelig dichtbij, maar het geluk ontbrak waardoor beide teams met een gelijke stand aan de tweede helft begonnen.

Leermoment
Voor Marlène kon de tweede helft niet beter beginnen dan tegen Apeldoorn het geval was. Oog in oog met doelman Mike van den Nieuwenhuizen faalde Bouzit niet en tekende zo al in de eerste minuut voor de 2-1. Toen Akaazoun een tegenspeler omspeelde schoot hij de 3-1 binnen. ‘We stonden 3-1 voor en hebben de wedstrijd weggegeven. Dat is zuur. We leunden achterover en lieten hen komen’, aldus Akaazoun. De gasten profiteerden er optimaal van want iets meer dan een minuut later deed Apeldoorn speler Bouraraasi met een hard schot iets terug en Tevfik Ceyar schoot door het midden de gelijkmaker binnen. De twee treffers van Ishak Belhaj die volgden resulteerde in de nederlaag voor Marlène. ‘Laten we hopen dat dit een leermoment is, maar we moeten nu punten pakken’, vervolgde Akaazoun die niet bang is dat de afgelopen wedstrijden een negatieve invloed hebben op zijn team. Het vertrouwen blijft groot. ‘Wij gaan die play-offs halen.’

FC Marlène – Futsal Apeldoorn (1-1)
3. 0-1 Mohamed Bouraraasi, 17. 1-1 Iliass Bouzit, 21. 2-1 Iliass Bouzit, 27. 3-1 Nabil Akaazoun, 29. 3-2 Mohamed Bouraraasi, 30. 3-3 Tevfik Ceyar, 33. 3-4 Ishak Belhaj, 38. 3-5 Ishak Belhaj

FC Marlène (2) – ZVV Urk 4-4 (1-2)
Tegen ZVV Urk wisten de reserves van FC Marlène een 1-2 achterstand bij de rust na de pauze om te buigen naar een 4-2 voorsprong. Dat had het te danken aan Niall Raben, Danny Havermans en Regillio de Mees die voor de gastheer tot scoren kwamen. De ploeg van trainer/coach Carlo van der Waals kon de voorsprong echter niet vasthouden en moet uiteindelijk de punten delen met de gasten uit Urk.

Doelpunten FC Marlène 2: 1-0 Thimo Schouwink, 2-2 Niall Raben, 3-2 Danny Havermans, 4-2 Regillio de Mees.