HEERHUGOWAARD - Een wederom gehavend FC Marlène heeft vrijdagavond redelijk lang stand kunnen houden tegen titelkandidaat Hovocubo, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven: 1-5.

De jarige trainer/coach Jeroen de Groot, miste net als een week eerder een handvol spelers van zijn selectie. Zo waren Mo Darri, Younes Daari en Colin Kamp uitgeschakeld door een blessure en moest Amir Molkârâi toekijken wegens een schorsing. Toch kwam de Heerhugowaardse ploeg, zesde in de stand van de Eredivisie zaalvoetbal, goed voor de dag tegen de regerend landskampioen. Het maakte het Hovocubo goed lastig en de gasten van coach Sander van Dijk kwamen nooit lekker in de wedstrijd.

FC Marlène kwam zelfs op voorsprong door een fraaie treffer van Stefan Dol en kreeg in de eerste helft meerdere mogelijkheden ondermeer via de talenten Floris Kemps en Stije Kee en de ervaren krachten Cretier en Dol. Tweemaal werd de paal geraakt en anders lag keeper Dave Stet wel in de weg. Ondertussen had Abdessamad Attahiri de gasten op gelijke hoogte gebracht en zonder groots te spelen nam men op slag van rust zelfs een voorsprong door Lahcen Bouyouzan.

Ook in de tweede helft kon Hovocubo het duel lang niet naar zijn hand zetten en FC Marlène, dat zelf ook moeizamer speelde dan in het eerste bedrijf, bleef tot vijf minuten voor tijd in de wedstrijd. Toen was het Oualid Tarifit die keeper Barry de Wit voor een derde keer wist te passeren. De thuisploeg probeerde nog de bakens te verzetten met een meevoetballende keeper, maar kreeeg via late treffers van Iliass Bouzit en Mats Velseboer het deksel op de neus: 1-5.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie