ROERMOND - FC Marlène heeft in de verre uitwedstrijd bij Tigers Roermond drie punten aan het totaal kunnen toevoegen. Geheel zonder slag of stoot ging dit echter niet in een duel met een knotsgek scoreverloop. Na een 1-5 voorsprong kort na rust volgde een 6-5 achterstand die even later weer werd omgezet in een 6-7 overwinning.

Na de eerste helft leken de Heerhugowaarders al op rozen te zitten, maar niets was minder waar. De ploeg van trainer/coach Jeroen de Groot speelde prima in het verre Limburg en drukte dat uit in doelpunten van Amir Molkârâi, Younes Daari, Mo Attaibi en Mo Darri waardoor de ruststand derhalve 1-4 was.

Kort na de rust werd deze voorsprong nog comfortabeler door de tweede treffer van Attaibi. Met nog twaalf minuten op de klok kantelde het duel echter volledig en wist Tigers Roermond in vijf minuten tijd net zo vaak te scoren. Bij elk doelpunt leek het vertrouwen meer te groeien en zes minuten voor tijd stond er ineens 6-5 op het scorebord in Roermond. FC Marlène rechtte echter de rug, toonde karakter en sloeg net zo hard weer terug. Mo Darri zorgde met zijn tweede voor de gelijkmaker en het was Stefan Dol die de winnende tegen de touwen schoot: 6-7.

Door de zege behoudt FC Marlène de derde plaats op vijf punten achterstand van Hovocubo en FC Eindhoven. Komende vrijdag 5 november spelen de blauw-witten in eigen huis tegen Groene Ster uit Vlissingen.

Jong FC Marlène
Een stuk minder ging het de beloften van FC Marlène dat in eigen huis verloor van het laag geklasseerde LTC uit Assen. Na een 0-3 ruststand ging men uiteindelijk met 1-5 onderuit waarbij Thimo Schouwink de Heerhugowaardse eer wist te redden.

FC Marlène VR1
Ook de vrouwen van FC Marlène gingen onderuit. Op bezoek bij Os Lusitanos in Amsterdam liep de ploeg van Monique van der Rijst tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Al snel keek men tegen een 3-0 achterstand aan al kreeg men hoop toen Chantal Hendriksen met twee treffers ervoor zorgde dat men nog voor rust dichterbij kwam. Na rust scoorden de Amsterdammers echter weer tweemaal alvorens Simone Hand de eindstand op 5-3 bepaalde.

FC Marlène VR1 speelt komende vrijdag thuis tegen TPP/Feyenoord Futsal.