LEEK - FC Marlène is opgeklommen naar de derde plaats in de Eredivisie Zaalvoetbal nadat het vrijdagavond fors heeft uitgehaald bij Leekster Eagles. De ploeg van trainer/coach Jeroen de Groot eindigde zelfs in de dubbele cijfers: 2-12.

Het werd in het Sportcentrum in Leek nooit een echte wedstrijd want de blauw-witten uit Heerhugowaard waren vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester. Na een kwartier stond men al op een comfortabele 0-4 voorsprong en men wist de twaalf doelpunten uiteindelijk keurig over de twee helften te verdelen.

Het doelpuntenbal werd geopend door Mo Darri en vervolgens was jongeling Kevin van Londen net als een week eerder tweemaal trefzeker terwijl tussendoor ook Stefan Dol een duit in het zakje deed. De ruststand van 0-6 werd bepaald door treffers van Amir Molkârâi en Younes Daari.

In de tweede helft mocht Leekster Eagles uiteindelijk twee keer de eer redden. Tussendoor maakte eerst Martin van Eeuwijk twee treffers. Stefan Dol maakte er ook nog twee en werd topscorer van de avond met drie goals en maakten Molkârâi en Darri hun tweede treffer van de avond waarmee de eindstand 2-12 werd.

Volgende week is FC Marlène vrij. Een week later op 29 oktober gaat men op bezoek bij Tigers Roermond.

Jong FC Marlène
Helaas was er geen winst voor Jong FC Marlène dat met 3-1 onderuit ging bij VNS United. Floris Kemps zorgde in de tweede helft nog wel voor de gelijkmaker, maar in de slotfase wisten de Amsterdammers de winst te grijpen.

Vrouwen
De vrouwen van FC Marlène pakten hun derde overwinning door in Waardergolf ZVV Den Haag met 7-1 terug te wijzen. Bij rust stond de ploeg van coach Monique van der Rijst reeds op een 4-1 voorsprong. Simone Hand opende net als een week eerder de score. Na de gelijkmaker van Priscilla Mesker wisten Chantal Hendriksen, Mila Wittebrood en Zoyla Barendse voor een ruime voorsprong te zorgen.

In de tweede helft liep de thuisploeg verder uit. De na lang blessureleed teruggekeerde Britt Buscher vond het net en dat deed even later ook aanvoerster Sanne Brand. Het slotakkoord was voor Mila Wittebrood die met haar tweede van de avond de eindstand op 7-1 bepaalde.