HEERHUGOWAARD - In de Eredivisie Zaalvoetbal staat er komende vrijdag in de Waardergolf een kraker op het programma. FC Marlène, bezig aan een uitstekende reeks, ontvangt dan koploper ASV Lebo. Kan de equipe van Carlo van der Waals de goede lijn van de laatste weken doortrekken op weg naar een plekje richting de felbegeerde play-offs?


Op 4 oktober 2019 ging de Heerhugowaardse formatie nog met 6-3 onderuit bij ASV Lebo. FC Marlène zat in die periode in een zeer wisselvallige fase en kwam zelfs even bij de onderste plaatsen terecht. Hoe anders is het inmiddels? Uit de laatste zeven wedstrijden werden liefst 16 punten gehaald, en de laatste vier wedstrijden werden zelfs gewonnen. In 2020 moesten achtereenvolgens HV/Veerhuys, Groene Ster en White Stones geloven aan de Heerhugowaardse dadendrang. Een belangrijke rol was daarbij weggelegd voor Stefan Dol die na lang blessureleed terugkeerde in het team alsmede voor Ismael Ouaddouh die afgelopen vrijdag tegen White Stones maar liefst vijf keer het net wist te vinden. Beide individuen zijn echter onderdeel van het team en het moge duidelijk zijn dat Van der Waals zijn collectieve zaakjes op orde heeft want als team is FC Marlène inmiddels opgeklommen naar een vijfde plaats, en staat men slechts één punt achter op een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op play-offs. Met nog negen wedstrijden te gaan is dus alles nog mogelijk.

Met ASV Lebo treft FC Marlène vrijdag één van de titelkandidaten. De ploeg van coach Zaid el Morabiti verloor dit seizoen slechts tweemaal en is op dit moment koploper met twee punten voorsprong op regerend landskampioen Hovocubo en FC Eindhoven, terwijl FC Marlène op zes punten volgt. Afgelopen vrijdag wonnen de Amsterdammers nog overtuigend met 7-1 van Tigers Roermond waarbij aanvoerder Omar Tissoudali drie keer trefzeker was. Daarnaast wist de ploeg zich verleden week nog te versterken met Amin Nyali die overkwam van het Belgische FP Aarschot.

Het duel FC Marlène - ASV Lebo begint komende vrijdag 14 februari om 21.30 uur in Sporthal Waardergolf te Heerhugowaard.

Jong FC Marlène
Net als het vlaggenschip is ook Jong FC Marlène aan een uitstekende reeks bezig. De ploeg bivakkeerde lang onderin de 1e Divisie, maar wist uit de laatste ver duels negen punten te halen. Afgelopen vrijdag moest middenmoter Excelsior '31 er zelfs met klinkende cijfers aan geloven (1-10). Komende vrijdag spelen de beloften in eigen huis een Noord-Hollandse derby tegen het Helderse Zeemacht. De ploeg die afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie staat op dit moment derde met vijf punten achterstand op de koplopers Leekster Eagles en Texel '94, mede omdat men afgelopen vrijdag niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen ZVV Urk.

Het duel Jong FC Marlène - Zeemacht begint komende vrijdag 14 februari om 19.30 uur in Sporthal Waardergolf te Heerhugowaard.