HEERHUGOWAARD – In de halve finale toonde FC Marlène aan tot veel in staat te zijn. Het schakelde FC Eindhoven uit door tweemaal te winnen. In de eerste wedstrijd van de finale kwam het niet helemaal tot uiting. De Heerhugowaardse ploeg kon een sterk Hovocubo niet van de zege afhouden, 2-7.

Voor de Noord-Hollandse finale was er een voorverkoop om zo drukte bij de kassa te verminderen. Vrijdagmiddag gingen de laatste kaarten over de toonbank, waarna het aan de kassa evengoed nog dringen werd voor de laatste kaarten. Vol=vol werd vol=inschikken. Want naast de overvolle tribunes namen toeschouwers ook plaats naast beide doelen en tussen de tribunes. De bijna duizend man die er in sporthal Waardergolf waren afgekomen op het eerste finaleduel tussen FC Marlène en Hovocubo zagen de Hoornse ploeg ruim winnen.

Niet goed genoeg
Waar de halve finale duels van Marlène nog aftastend begonnen, was dit tegen de Hoornse opponent niet het geval. Dat Iliass Bouzit na twee minuten de score opende brak de wedstrijd ook gelijk open. Het was in een wat mindere fase van de gasten. Een breedte bal van Zakaria Amrani werd onderschept door Bouzit die opstoomde en de bal onder Dave Stet door schoof. Na de eerste zes minuten toonde Hovocubo aan waarom zij als favoriet werden neergezet. Bij Marlène liep het niet zoals het in het tweeluik met FC Eindhoven het geval was. ‘We maakten onze kansen niet af. Dat speelt ook zeker een rol', zei Peter Rozenbeek. Zo was Bouzit meerdere keren gevaarlijk, maar als hij niet op doelman Dave Stet stuitte eindigde zijn inzet tegen de paal of tussen het publiek. Ook Stefan Dol en Nabil Akaazoun, die in een vijftal seconden drie keer afdrukten maakten kennis met de sterk keepende Stet. Vlak ervoor had Yoshua St. Juste de gelijkmaker al binnen geschoten en in de tegenaanval na de drie gemiste kansen bracht Kevin Tromp de Hoornse ploeg aan de leiding.


Die voorsprong hield Hovocubo vast en breidde het overtuigend uit. Nadat Bouzit van dichtbij de paal trof bleef Zakaria Amrani oog in oog met Rozenbeek kalm, omspeelde de sluitpost en bracht de 1-3 op de borden. De Hoornse formatie bewees over een sterke ploeg te beschikken. Het speelde dominant en was scherp in de afronding. St. Juste, Mats Velseboer en Mossaoui voerden de score op naar 1-6 alvorens Nabil Akaazoun iets terug kon doen. Het slotakkoord was voor Mossaoui, die de eindstand op 2-7 bepaalde.

‘Het was niet goed genoeg van onze kant. We waren niet goed in de passing’, was Rozenbeek duidelijk. ‘Hovocubo is ook gewoon een goede ploeg en ze hebben terecht gewonnen, maar wij hadden kansen om er een kleiner verschil van te maken.’ Het werd een ruime nederlaag waardoor Marlène op achterstand staat in de best of three reeks.

FC Marlène – Hovocubo 2-7 (1-2)
3. Iliass Bouzit 0-1, 15. Yoshua St. Juste 1-1, 16. Kevin Tromp 1-2, 29. Zakaria Amrani 1-3, 35. Yoshua St. Juste 1-4, 37. Mats Velseboer, 40. Karim Mossaoui 1-6, 40. Nabil Akaazoun 2-6, 40. Karim Mossaoui 2-7.

Fotografie: Gerrie Meijer

Bekijk hier de samenvatting